Comunicat de la FaPaC


A mitjans de febrer, la FaPaC (Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya) va elaborar un comunicat on es demana responsabilitat a totes les parts implicades per permetre les reformes a fons que necessita el sistema educatiu del nostre país.

Reproduïm aquell text perquè ens sembla interessant que el conegui quanta més gent millor implicada en el món de l'ensenyament a casa nostra i us suggerim que passeu, de tant en tant i sense pressa, pel web de la FaPaC (http://www.fapac.net/) on ho trobareu informació i articles d'opinió molt intressants.


La FaPaC exigeix responsabilitat al Departament d'Educació i als sindicats d'ensenyament


Davant la vaga d'ensenyament convocada pel dia 19 de març la FaPaC manifesta que:

En aquest moment que el sistema educatiu públic necessita compromisos i pactes fa falta treball en comú i responsablitat per part de totes les parts implicades. Els nostres fills i filles, i els centres educatius públics, són els principals perjudicats per aquesta falta d'enteniment.

La Llei d'Educació de Catalunya ha de permetre reformes a fons que cap interès corporatiu hauria de frenar. No hem d'oblidar, però, el dia a dia dels centres educatius, i exigim al Departament d'Educació el compliment de les inversions, l'adopció de mesures immediates contra la saturació de les aules i la segregació d'alumnat nouvingut i el recolzament a la tasca que estan fent les AMPA, imprescindible per al bon funcionament dels centres públics.

(La FaPaC federa actualment 1868 AMPA, presents en un 80% dels centres de primària i secundària públics de tot Catalunya)