Què va fer l'AMPA el curs 2006/2007


Des de l'AMPA s'ha editat un fullet informatiu, especialment adreçat a les famílies que s'incorporaran a l'escola el proper curs, però que també pot servir per a difondre la feina que es va dur a terme el curs passat entre tota la comunitat que envolta el CEIP Gerbert d'Orlhac.

El fullet informa de les activitats de cadascuna e les 9 comissions en que s'organitza l'AMPA. Us presentarem el text d'aquest fullet en tres sessions. Gràcies Cristina, per pensar a penjar-lo al blog.


1) Comissió d’Acollida

MEMBRES: Paloma Begué

Col·laboradors “Mercadillo”: Magda Franquesa, Esther Fernández, Mariona Inan
Col·laboradors Espai Acollida: Eva Bartolomé

• El 6 d'abril a la tarda es va fer un ”mercadillo” on es venien coses de segona mà que els nens havien porta de casa (roba, llibres, DVDs, joguines, utillatge, etc.). Els beneficis es van destinar al finançament d’activitats organitzades des de l'AMPA.
• Es continua oferint l´espai acollida destinat als pares i a les mares que han vingut de fora i que no coneixen l´idioma o que necessiten ajuda per fer tràmits, etc.

2) Comissió de Cultura

MEMBRES: Bet Bàrbara, Magda Franquesa, Mònica Fuentes, Nacho López

• Taller de teatre social “Experiències creatives de comunicació”: aquesta activitat anava adreçada a pares i mares, infants,mestres i monitors i monitores de tots els cursos de la nostra escola. Es va treballar mitjançant tècniques teatrals tota una sèrie de temes escollits com ara: la gelosia, la
comunicació pares-fills, la relació alumnes-mestres, l’agressivitat i el respecte.
• Taller de cuina vegetariana: taller per aprendre les bases i receptes de cuina
vegetariana. A càrrec de Mercè Diemand-Harz i Ruben Segal (pares de l'escola).
• Xerrades: continuació de les xerrades dins del programa “Aprendre amb tu 2006” del Departament de Benestar i Familia de la Generalitat.
• Taller de prevenció de drogodependències i conductes de risc. Aquest
taller-xerrada es va fer en dos dies, 26 d'octubre i 23 de novembre, a les 21h a càrrec d’Isidro Marías (professor de Secundària i Formador de professorat).
• Els reptes dels Mitjans de Comunicació: pantalles sanes; especialment la televisió. Aquesta xerrada es va fer el dia 9 de novembre a les 21h a càrrec de Gualbert Vargas de l'Observatori Europeu de Televisió Infantil (OETI).
• Compra d’un piano: aquest any ja ha sigut possible comprar el piano, que era molt necessari per a l’assignatura de Música.