Conta-contes per Sant Jordi (II)


Les lectures que us explicavem en el post anterior i on us proposem participar són, concretament, les següents:

P-3: Els bons amics. Ed. La Galera. Conte de Fang Yi-k’iun adaptat per Francesc Salvà
P-4: El lleó i el ratolí. Ed. Combel. Adaptació Anna Grau
P-5: La Música de la Nit. Ed. Hymsa. Violet Easton
1r: Petits contes d’intriga de la Formiga Piga. Ed. Cruïlla. Emili Teixidor
2n: Nitjí i el pitó de Seba. (un conte africà) Ed. Graó. Quinzemons. Teresa Duran

Per a aquests contes, el o la contacontes durà una mica d’atrezzo que portarà en una bossa gran. Portarà alguns personatges fets amb cartolina que enganxarà a la pissarra i es posarà algun accessori, com ara un barret o d’altres adients amb la narració.

3r: L’Illa del tresor. Robert Louis Stevenson
4rt: El relat de l’Odisea. Homer
5è : Nosaltres som una part de la terra. Missatge del gran Cabdill Seattle. Ed. Hesperus
6è : Les mil i una nits

Per als alumnes de cicle mitjà i superior proposem la lectura d’un fragment d’una obra. Són quatre textos amb força: un relat d’aventures clàssic de la literatura anglesa, un clàssic grec, un text senzill però molt intens d’un representant del poble duwamish d’Amèrica del Nord i un text clàssic de la literatura àrab. Els contacontes duran un suport audiovisual (un breu powerpoint amb imatges que s’aniran repetint i un fil musical).

Tots els lectors faran una petita introducció, primer respecte al Dia de Sant Jordi, respecte als llibres i al fet de llegir i després sobre el conte que faran. Seguidament s’iniciarà la lectura. L'activitat tindrà una durada d'uns 30' per als petits i uns 45' per als grans encara que això és totalment flexible.


Si hi voleu col·laborar podeu enviar un correu electrònic a: ballestertataret@gmail.com o trucar al 636 825930. Els dies i hores concrets de l'activitat cal que els consulteu al mail o al telèfon indicats.