Acta de la reunió de delegats del 22 de setembre


Aquí us passem l'acta de la reunió de delegats del passat 22 de setembre.

La reunió va començar amb la presentació de les novetats d’aquest curs 2009-2010. En primer lloc, l’Anna Fitó va informar de les conseqüències per al Centre de la retallada pressupostària d’aquest any:

•L’escola disposarà d’un mestre menys i el mateix número d’alumnes

•S’ha acabat el projecte .Edu, de la biblioteca

•Els mestres amb reducció de jornada seran coberts per mestres amb les mateixes hores de dedicació (fins ara, amb el canvi, el centre podia disposar d’alguns mestres amb algunes hores lliures de més)

•L’Equip Directiu tindrà una disminució en hores de gestió, amb la qual cosa es demana a les famílies que es respectin les hores d’atenció que ofereixen.

•Disminució de dedicació de la biblioteca sense nens (aquestes hores de biblioteca que queden sense ningú a causa de la retallada, es veuran compensades amb una persona de menjador que hi serà fins a migdia).

La intenció de l’Escola, malgrat les dificultats que suposen aquestes mancances, és mantenir aquells aspectes que són realment important com ara l’atenció a la diversitat i els projectes que ja s’han posat en marxa en cursos anteriors.

També es volen mantenir, tant com sigui possible, els grups flexibles tant de català/anglès com d’informàtica/matemàtiques (càlcul).

I naturalment l’hora de biblioteca, mantenint-ne el mateix ús però amb cada mestre i/o tutor i no amb un de concret. També es manté l’ús de la biblioteca durant el temps del migdia i la possibilitat d’accedir-hi nens acompanyats pels seus pares cada dia menys els divendres, des de l’hora de sortida de la tarda fins als vols de les sis, ja que hi haurà una persona pagada per l’Ampa.

Piscina de primer
L’activitat de piscina que fan els de primer tindrà lloc els dimarts, sortint del Centre entre les 11 i les 11:30 i tornant a l’hora de dinar. Des de la Coordinadora s’ha treballat molt per tal que es torni a fer aquesta activitat també amb els alumnes de segon, però la negociació amb l’Ajuntament és força complicada. Malgrat això no es deixarà de treballar en aquest tema.

Psicomotricitat d’Educació Infantil
L’especialista de psicomotricitat que oferia l’Ajuntament per als tres cursos de parvulari ha quedat reduït a un per a P-3.

Compra de llibres
El servei de compra de llibres mitjançant l’Ampa ha funcionat molt bé, encara que ha estat una bona feinada per als que ho han organitzat. Per al curs vinent es vol fer la gestió al mes de juny, ja que la llei ja està implantada a tots els cicles i no caldrà canviar gaires llibres, i d’aquesta manera, quan acabi el curs, els nens ja podran disposar dels llibres del curs vinent.

Torn obert de paraules:

•Algunes famílies de 1r han demanat que de cara al curs vinent es doni informació més concreta d’aspectes pràctics del funcionament a primària (entrada per la porta principal, on es recullen els nens, etc.). I també s’ha demanat d’avançar la reunió de nivell. L’Anna ha dit que justament una de les tutores és nova, així que caldria donar-li una mica més de temps per integrar-se a l’equip docent i la reunió es faria més endavant.

•Han demanat si a cinquè es faria servir el “llibre digital”. L’Anna ha informat que no en tenen a l’escola i tampoc està previst. El que sí que faran aquest curs és utilitzar molt l’ordinador per cercar informació i per realitzar alguns treballs concrets.

•També de primer, s’ha parlat de la possibilitat que els nens portin una ampolla per veure aigua i que la puguin omplir. L’Anna va dir que ja ens informaria, perquè ha de ser una decisió consensuada per tots els mestres. S’ha aprofitat per recordar que des de l’escola s’ha enviat a les famílies un full amb informació sobre la Grip A, en el qual es demanava a les famílies que portessin una caixa de mocadors per deixar-los a la classe per a ús comunitari.

•Un altre tema ha estat l’hort. S’ha informat que ja està tancat i que s’està planant i preparant la terra per poder-hi plantar. La Natàlia dedicarà 12 hores a la setmana a l’hort i està previst que durant el temps del migdia tots els nens puguin anar passant al llarg del curs. També s’inclourà en Coneixement del Medi conceptes teòrics que després es podran posar en pràctica a l’hort. Des de l’Ampa es farà un comissió d’hort, ja que és una activitat que demana força col•laboració per tal que funcioni bé. Es pensarà si es fa una inauguració de l’hort.

•També es va plantejar si la disminució d’hores de dedicació a la gestió per part de l’Equip Directiu afectarà a la bona marxa del Centre. L’Anna va informar que la intenció és mantenir les tasques, però que des de les direccions dels centres de Sant Cugat s’està fent una memòria de les activitats fetes l’any passat i de les que es faran aquest any amb la reducció i, per tal que es puguin tirar endavant, del cost personal que representarà.

•Finalment, s’ha plantejat la necessitat de mobilitzar les famílies per mostrar a l’Ajuntament i al Departament d’Ensenyament, el malestar que suposa totes aquestes retallades i el cost que tenen en l’educació dels nostres fills. Es va decidir plantejar aquesta qüestió a l’Ampa i posar en marxa alguna acció concreta.

•L’Anna enviarà aquesta acta a tots els delegats via mail per tal que ells puguin enviar-la a la resta de famílies dels diferents cursos.

•I per acabar, es va proposar crear una comissió de suport per les activitats escolar, de tal manera que pares i mares puguin donar un cop de mà als mestres en determinades activitats de l’escola, ja que la reducció d’hores lliures és força important. L’Anna Fitó va rebre aquesta proposta molt positivament. Es traslladarà la iniciativa a l’Ampa.

I sense més temes a tractar, va acabar la reunió a les 18 hores.