Acta de la reunió de delegats del 16 de novembre



A la reunió van assistir els delegats, l’Anna Fitó i la Mariluz Miguel. Va començar amb la amb la presentació de tots els assistents.


Seguidament, l’Anna Fitó va parlar de les funcions dels delegats, que eren essencialment tres:

* Recollir les inquietuds col·lectives de cada nivell.
* Transmetre el que es tracta en aquestes reunions a la resta dels pares i mares de casa nivell, normalment enviant les actes mitjançant un mail. D’aquesta manera es pot informar a tothom d’una forma clara sobre temes tan diversos com les festes, o els llibres socialitzats i aspectes més concrets d’altres informacions que tot sovint ja han rebut per comunicacions en paper o a través del web.
* Crear cohesió de nivell. A tercer normalment els dos grups es barregen formant dos grups nous i és convenient que els nens i nenes es coneguin entre ells i encara que durant el curs ja fan activitats els dos grups junts, és interessant que els pares i mares també es coneguin fent activitats com sortides, sopars….


Festes primer trimestre:


Durant el primer trimestre escolar es celebren tres festes: la Castanyada, El dia de la música per Santa Cecilia i la festa de Nadal.


Santa Cecilia:

Enguany la festa de Santa Cecília es celebrarà de forma una mica diferent. P-3 tenen una activitat exclusiva promoguda des de l’Ajuntament. Pel que fa a la resta de cursos, hi haurà quatre espais diferents pels quals hi passaran tots els alumnes a raó de 15 minuts per espai de manera que l’activitat la faran en una hora. Hi haurà dos espais amb familiars dels alumnes fent música, un altre amb l’actuació d’uns músics i finalment un amb l’actuació d’alguns alumnes tocant diferents instruments. Els assajos es faran uns dies abans.


Nadal:

El dia 21 de desembre tindrà lloc el concert de Nadal. Tindrà de nou tres parts i a cada part cantaran tres cursos de nivells diferents. Es fa d’aquesta manera per tal que tots els alumnes tinguin un nombre d’espectadors similars. La Direcció ha dit que és conscient que hi ha famílies que en tenir fills en cursos diferents, han d’ assistir a més d’una cantata, però cal tenir en conte que es segueix un criteri pedagògic al fer el repartiment de cursos. L’horari definitiu del concert es penjarà al web.


Biblioteca els divendres:

Un altre tema va ser l’obertura de la Biblioteca els divendres de tres quarts de cinc a tres quarts de sis. S’ha posat en marxa una Comissió de biblioteca formada per mares de l’escola amb l’Anna i la Sara, i s’ha elaborat un programa per oferir algunes activitats a la biblioteca els divendres essencialment, lectures en veu alta. També ambientaran la biblioteca cada mes, en funció dels temes proposats.


Diumenge 13 de desembre:

Seguidament s’ha informat d’una activitat que es farà el diumenge 13 de desembre. Es tracta d’un matí de festa amb l’actuació d’un grup que farà una actuació de música i contes.

També hi haurà una parada de venda de llibres per tal que les famílies puguin comprar els llibres que els nens i les nenes podran portar a la biblioteca passat festes. La Comissió de Biblioteca ha contactat amb diferents editorials per tal que ens deixin un estoc en dipòsit.

I aprofitant el matí festiu a l’escola, també hi haurà un espai per l’ong Forkids, www.forkids-ong.org

on hi haurà informació sobre el projecte que l’Anna Fitó va visitar aquest estiu i es podrà col·laborar per tal de poder dotar de material a aquella escola. Hi haurà una parada de venda de productes de l’India i de cosetes fetes pels nens i les nens del nostre centre.


Per aquest dia es necessitaran voluntaris, així que aquells que vulguin, es poden posar en contacte amb la Sara.


Regals als mestres:

I per acabar s’ha parlat del tema dels regals als mestres. Com ja sabeu l’equip docent del centre és molt ampli, al voltant de 60 persones i tots ells col·laboren en l’educació dels nostres nens i nenes. Per aquest motiu, des de la direcció del centre es proposa que, en el cas que es vulgui fer algun present, sigui pera tots els implicats. S’acorda que els delegats informaran als seus cursos d’aquest tema i que es prendrà una decisió més endavant.
Torn obert de paraules

* La delegada de quart ha preguntat sobre el nou professor d’informàtica i música. L’Anna pren nota i diu que ja ens informarà a la propera reunió sobre aquest tema.
* També es planteja la possibilitat de poder deixar els nens a l’esplai els dies que hi hagi reunió de delegats. L’Anna diu que es pot negociar un preu inferior per aquests dies, i que ho parlarà amb la Natalia i la Cristina.

Al final de la reunió, l’Anna va repartir les llistes de cada grup amb els mails a cada delegat.

I sense més temes que tractar, es tanca la reunió a les 18h, convocant-nos la Mari Luz el dimecres 9 de desembre.