Resum de la reunió de l´AMPA de 5 de novembre de 2009


Hi han assistit: Josep V. Arnau, Manuel Villegas, Florence Baize, Manel Turon, Mª Angels Carnicero, Vanesa Velert, Magda Franquesa, Jordi Torres, Anna Fitó, Bet Bàrbara, Rosa Escolà, Eva Tataret i Montse Giralt.


Assemblea anual de l'AMPA i renovació de càrrecs de la Junta

El nou President de l´AMPA passa a ser Manuel Villegas. Josep V. Arnau passa a ser Sots-President. Antonio Molina continua de Tresorer i Eva Bartolomé continuarà de Secretària. Manuel Villegas continuarà també com a representant de l´AMPA al Consell Escolar.

S´aprova que, a partir d´ara, Manuel Villegas tingui, lògicament, signatura a la Caixa de Terrassa per signar qualsevol tipus de document.També es faran els tràmits corresponents per comunicar a la Generalitat els canvis a la Junta de l´AMPA.


Grip A

Des de direcció de l'escola, se'ns informa que s'haurà de crear una Comissió de seguiment de la griip A, on han de participar: una persona de riscos laborals, la directora, Anna Fitó, i un membre de l´AMPA (s’hi ha ofert Montse Giralt). Aquesta comissió s’encarregaria de recollir i enviar dades si hi hagués més d’un 20% d’alumnes del centre afectats.


Vorera envaïda per plantes d’un veí

La gestió d’una companya de l´AMPA, veïna d’aquests veïns, ha estat impecable. Dos dies desprès ja s’havien tallat aquestes plantes.


Senyal al mig de la vorera

Hi havia una senyal que feia nosa. Estava al mig la vorera i a prop del carril bici. L’han canviat de lloc i ara ja no molesta el pas de la gent.


Escola de pares

A partir de gener tornarà a posar-se en marxa. Si hi hagués molta gent interessada, es podrien dividir en dos grups (per edat dels fills). Com sempre, la idea és donar pautes sobre temes que els pares i les mares proposen.


Coordinadora d´AMPES

La companya Florence demana reforços per aquesta comissió. Rosa Escolà s’ha ofert per col·laborar-hi. És molt important, ja que no volem perdre la comunicació i relació amb les altres AMPES. Poder compartir i unir esforços és una cosa que ens beneficia a totes les AMPES i escoles.


Rebre avisos sobre noves noticies del nostre bloc

En Manel ens avisa que ja podem donar-nos d´alta al bloc de l´AMPA per poder rebre un avís de que s'acaba de penjar una nova noticia. Es una manera d´estar sempre informat sense haver s'estar entrant contínuament al bloc.


Ha tancat el fabricant de xandalls

La Magda ens ha comentat que ha plegat el proveïdor que tenim de xandalls i samarretes. Manuel Villegas diu que li passarà el telèfon del Corte Inglés i d´un altre fabricant (Wok). Es comenta que estaria molt bé que no fossin “afelpats”.


Loteria de Nadal

Aquest any s´ha decidit no fer participacions de Loteria. Es provarà a fer un sorteig d´una panera. Així les participacions seran mes econòmiques.


Cross

Per al proper Cross, 15 de Novembre, ja tenim alumnes entrenant gràcies al Sergi i al Vicente. Es faran unes samarretes.


Comissions

Agrairíem que cada persona que fprmmi part d'una comissió de l'AMPA, ens ho digui per estar al cas de com estat cadascuna i poder-nos replantejar les necessitats. Ho podeu comunicar a Josep (joseparnau@enbuenasmanos.com ).


Carta al Conseller

En coordinació amb la Coordinadora d´AMPES estem estudiant per fer-li arribar al Conseller d´Educació, Ernest Maragall, una carta com a resposta a les seves declaracions de que no enten perquè no s´esgoten els ajuts pel "Bon Dia" o les activitats de Juny i Setembre. Li explicarem que moltes AMPES no ho fan per la paperassa tan desproporcionada que cal respecte a la misèria que desprès donen a cada família. (Nosaltres sí que les demanem, però es important que sàpiguen perquè altres no ho fan).


Mala gestió de les baixes del professorat

Anna Fitó ens ha explicat un greu problema que estan patint totes les escoles publiques quan un mestre o una mestra es posen malalts. Cada cop passen més dies fins que els envien una persona per substituir-lo. Cada cop és més complicat. Per exemple, si una escola rep la baixa del mestre el dilluns, des del departament d'Educació, no t’enviaran un altre mestre fins dijous. Entenem que això permetrà estalviar molts diners a l’administració, però està empobrint l’escola pública. Quan hi ha diversos mestres malalts a la vegada, el caos pot ser total. Estudiarem, d’acord amb la Coordinadora d´AMPAS, quina estratègia cal seguir.


P.D. L'anècdota de la nit ha estat que ens hem quedat tancats a l'escola, ja que la gent de la neteja pensava que ja havíem marxat. Quan ja estavem disposats a passar la nit a l'escola, l'Anna ha trobat la clau. Llàstima!

P.D. 2. No us oblideu d´anar mirant, de tant en tant, el nostre bloc: http://ampagerbert1.blogspot.com/