Acta de la reunió de l'AMPA de 4 de març de 2010


En absència de la Secretària, Eva Bartolomé, estén l’acta, Eva Tataret.

Assistents:

Cristina Méndez, Josep Arnau, Eva Tataret, Ferran Amago, Jordi Torres, Marta Teruel, Eva de la Rubia, Maite Olivella, Sara Martínez, Manel Turon, Manuel Villegas, Laura Keegan, Sergi Bisquert, Anna Fitó, Vanessa Velert, Montse Giralt, Sònia Mas, Florence Baize, Rosa Escolà, Mireia Pi i Bet Barbara.

Ordre del dia:

Preinscripció
Darreres adquisicions per part de l’Ampa de material per a l’escola
1. Jornada de bricolatge
2. Proposta de dues noves comissions
3. Hort
4. Acte-espectacle per Haití “BATECS D’ESPERANÇA”
5. Tresoreria
6. Consell Escolar
7. Sant Jordi 2010
8. Vaga de Mestres del 17 de març
9. Altres informacions

Al proper post us facilitarem l'annex 1, amb informació sobre l'acte de “BATECS D’ESPERANÇA”

1. Preinscripció proper curs

L’Anna Fitó informa breument de com ha anat la preinscripció al centre i comenta que finalment les preinscripcions amb 30 punts aniran a sorteig i que en quedarien en total 4 sol·licituds fora, dues de 30 punts i les dues que en tenien menys. Pel que fa a la preinscripció de l’ESO, va informar de l’ampliació d’una línia de l’IES Joaquima Pla i Farreras (al qual l’escola està adscrita) amb la qual cosa totes les preinscripcions del nostre centre han estat acceptades.

2. Darreres adquisicions per part de l’Ampa de material per a l’escola

L’equip de música, que gràcies a un pare de l’escola es va aconseguir a preu de cost, ja està funcionant a ple rendiment. D’altra banda l’Anna Fitó informa que encara falten dos canons, per a primer i segon i que es canviaran més pissarres de les de guixos per pissarres weleda, que són més funcionals i econòmiques que les electròniques.

3.Jornada de bricolatge

El dia 18 d’abril es convocarà a les famílies de l’escola a participar en una jornada de bricolatge per, entre tots, millorar alguns aspectes de l’escola. S’han concretat les tasques que caldria dur a terme i també s’ha nomenat un responsable de cada tasca. Aquests es reuniran amb l’Anna Fitó per realitzar una valoració exacta del que cal fer i estimaran el cost econòmic que tindria. Posteriorment, en funció de la disposició econòmica de l’Ampa i de les prioritats que marqui el centre, es decidirà què és el que finalment es farà.

La relació de tasques i responsables és:

Cortines (compra)
Sergi Bisquert
sbisquert@lacaixa.es

Confecció de cortines
Montse Giralt
guarchgiralt@telefonica.net

Mural per a la paret de la pista
Sergi Solivelles
raiberdisseny@telefonica.net

Pintar jocs al terra
Eva de la Rubia
eva.delarubia@lesan.es

Repassar taules del pic-nic
Marta Teruel
marta.teruel@manners.es

Col·locació de suros als passadissos
Maria José Muñoz
mjmunoz@artipublicitat.com

Hort
Manuel Villegas
mcvillegass@hotmail.com

Millora de la Biblioteca
Eva Tataret
ballestertataret@gmail.com


Han sorgit dos temes més, les gestions dels quals les durà a terme en Jordi Torres ( jtorresgon@hotmail.com):

1. Aconseguir una taula de tennis de taula (patrocinada per Agrupació Mútua o una altra empresa)
2. Sol·licitar a l’Ajuntament que arregli la instal·lació elèctrica que hi ha al costat dels bancs de fora de l’escola

Es proposa també instal·lar unes cistelles de bàsquet (per posar i treure els dies de pluja) per al porxo. I també, buscar algun sistema per tal de camuflar una mica la tanca de l’hort, potser amb unes canyes. L’Anna Fitó en pren nota.

Es decideix que el dinar d’aquest dia de bricolatge es farà al menjador de l’escola i cada família durà el seu menjar. Es proposa fer un concurs de pastissos.

L’escola enviarà una comunicació a les famílies informant d’aquest acte adjuntant una butlleta per confirmar l’assistència a la jornada i la tasca en què participarà.

4. Proposta de dues noves comissions

Comissió d’esports: S’informa que s’està organitzant una Comissió d’esports, però encara s’hi està treballant.

Comissió de solidaritat: Es proposa posar en marxa una Comissió de solidaritat que pugui dur a terme tant accions per a recaptació de fons per a projectes concrets com d’altres accions més relacionades amb l’educació per al desenvolupament. Rosa Escolà s’ofereix per engegar aquesta iniciativa. Anna Fitó comenta que cal pensar molt bé el funcionament i objectius d’aquesta Comissió.

5. Hort

Es fa esmena de la gran aportació del Manuel Villegas a l’hort, ja que no hi ha hagut cap col·laboració per part de l’Ajuntament.

S’informa que els dies 15 i 16 de maig tindrà lloc a l’hort de l’escola el curs HORT ECOLÒGIC PRÀCTIC, un taller teoricopràctic per a la realització i manteniment d’horts ecològics, impartit per Mariano Bueno.

6.Acte-espectacle per Haití: “BATECS D’ESPERANÇA”

Anna Fitó informa de l’acte que una mare de l’escola, Virgínia del grup musical santcugatenc La Porta dels Somnis, ha organitzat per recaptar fons per subvencionar un projecte d’ajuda a Haití.

Tota la informació d’aquest acte es pot trobar a Facebook “Batecs d’esperança” i a l’annex 1 d’aquesta acta.

L’escola col·laborarà amb la fabricació d’un “termòmetre” que mesurarà i informarà de la recaptació econòmica al llarg de tot l’acte.

7. Tresoreria

Josep Arnau informa que hi ha una proposta de treballar a partir d’ara amb Ibercaja ja que la gestió de rebuts amb aquesta entitat seria més àgil i suposaria un estalvi de 1.000€ i a més hi ha possibilitat que col·labori amb l’Ampa d’altres maneres. Es decideix aprovar el canvi d’entitat bancària.

D’altra banda, ara per ara, com a despesa important per a l’Ampa només hi ha hagut la compra de l’equip de música, així que a hores d’ara es disposa de la major part del pressupost.

8. Consell Escolar

Abans de tractar el que es va comentar al Consell Escolar del dia 1 de març, Anna Fitó ens informa breument de la reunió que la Comissió de Menjador que va tenir lloc uns dies abans. Alessa ha tancat el primer trimestre amb uns resultats econòmics, pel que fa als serveis (esplai, bon dia, etc.) i la gestió del menjador, que responen a les seves expectatives. En canvi els resultats econòmics del la partida del monitoratge, no els ha resultat tan satisfactori. Els alumnes que fan us del servei de menjador són 405 i el grup humà és important, però en les condicions del contracte es contemplava que el personal no es podia revisar. Ja informaran més endavant del que han decidit.

Seguidament Anna Fitó i Manuel Villegas, com a representant de l’Ampa al Consell Escolar, informen sobre els dos temes centrals tractats en aquesta reunió:

a) Menjador:

Les conclusions a les quals s’arriba són:

Que la ratio de monitors en relació amb els alumnes excedeix el que està regulat.
Que els monitors tenen zones assignades per vigilar.
Que la fluïdesa de la informació des dels monitors cap a les famílies segueix com sempre.
Que el Consell Escolar ha revisat el protocol a seguir en el temps del migdia i que és el correcte.
QUE CAL RECORDAR A LES FAMILIES QUE SI HI HA ALGUNA QUEIXA SOBRE LA RESPOSTA DELS MONITORS O SOBRE UNA ACTUACIÓ EN CONCRET, SEMPRE S’HAN DE DIRIGIR DIRECTAMENT AL RESPONSABLE DELS MONITORS (LA CRISTINA).

Pel que fa a aquest tema hi ha dues propostes, d’una banda que s’incorporin més persones a la Comissió de Menjador, que actualment està formada per Rosario Magaña i Èlia Espina. Oriol Bota i Vanessa Velert en formaran part a partir d’ara. D’altra banda, aprofitant que la Comissió disposarà de més gent, es proposa que es realitzin periòdicament visites de seguiment del funcionament del temps del migdia.

b)Jornada intensiva:

Manuel Villegas i Anna Fitó informen que al Consell Escolar aquest va ser un tema que va suscitar força debat i es va repetir en aquesta reunió de l’Ampa.

El President proposa finalment que el vot de l’Ampa sigui continuista ja que considera que la decisió de canvi ha de ser pressa per l’Administració. Es decideix donar suport a la proposta i el vot de l’Ampa al Consell Escolar on es decidirà si es fa o no la jornada intensiva el curs 2010-2011, serà de seguir com fins ara i fer-la.

Tanmateix, Bet Bàrbara s’ofereix a fer un escrit a la Coordinadora d’Ampes mostrant el nostre desacord per la decisió de deixar en mans dels Consell Escolar la decisió de canvi en aquest tema.

Florence Baice, representant de l’Ampa de l’escola a la Coordinadora d’Ampes, informa que les protestes que es van fer sobre el tema del marge de dies per assignar un substitut de mestres en cas de baixa ha donat el seu fruit i s’han tornat als tres dies.

9. Sant Jordi 2010

Pel que fa a la setmana de Sant Jordi d’enguany, Anna Fitó informa que alguns pares i mares tornaran a fer els contes o lectures com el curs passat i que la coordinació es farà des de la Comissió de Biblioteca. També es tornarà a convidar a il·lustradors i a Educació Infantil es farà la tradicional representació del teatre de Sant Jordi, amb la col·laboració de pares i mares de l’Escola.

Des de l’Ampa també s’organitzarà una parada de venda de llibres i com és costum una de venda de pastissos, la recaptació de la qual anirà per a una ONG.

10. Vaga de mestres del 17 de març

Anna Fitó informa que s’ ha convocat per al dia 17 de març una vaga de mestres per protestar contra la política del Departament d’Ensenyament i per les decisions presses al llarg d’aquest curs. Es pot trobar més informació a la plana http://www.sindicat.net/. El 8 de març, els mestres es posicionaran sobre aquest tema i Anna Fitó ens comunicarà la decisió que s’hagi pres. Recorda que en cas de vaga sempre hi ha uns serveis mínims.

11. Altres informacions

Anna Fitó informa que a la porta de l’escola hi ha un cartell informatiu sobre el grup de gòspel que hi ha a Sant Cugat i en el qual participa una mare de l’escola.

I sense més temes a tractar, a prop de la mitjanit, s’aixeca la sessió i es convoca la propera reunió per al dia 8 d’abril de 2010.

Gràcies, Eva (Tataret), per la feinada.