Acta de la reunió de l'AMPA de 6 de maig de 2010


En absència de la secretària, l’Eva Bartolomé, estén l’acta l’Eva Tataret.

Assistents:

Josep Arnau, Eva Tataret, Vanessa Velert, Jordi Torres, Anna Fitó, Rosario Magaña, Manuel Villegas, Cristina Méndez, Jordi Cano i Sònia L. Guimerà.


Ordre del dia:

1. Taller de Mariano Bueno sobre l’hort ecològic del 15-16 de maig.
2 Sant Jordi 2010.
3 Festa de fi de curs.
4 Comissió de menjador
5 Valoració del dia del bricolatge.
6 Nova Comissió d’esports.
7 Resum del Consell Escolar.
8 Qüestions diverses.


1.Taller sobre l’hort ecològic impartit per Mariano Bueno.

L’Anna informa sobre el Taller que es farà a l’Escola el cap de setmana del 15 i 16 de maig a càrrec de Mariano Bueno sobre l’Hort ecològic. La convocatòria s’ha estès a la resta de centres d’ensenyament de la ciutat, amb la qual cosa les places s’han exhaurit. Tanmateix, si algun pare o mare de l’escola vol assistir, li pot comentar a l’Anna.


2.Sant Jordi 2010.

L’Anna agraeix en primer lloc la col·laboració del pares i mares en les activitats que s’han fet al llarg de la setmana de Sant Jordi.

Informa que la quantitat recaptada per la venda de pastissos, aquest any ha estat de 243,10€ i que, tal com es va decidir es faria donació a una ONG amb seu a Sant Cugat. Hi ha dues propostes, o bé ForKids, que treballa amb nens a l’Índia i que possibilitaria un intercanvi de cartes en anglès que farien els nens de Cicle Superior. O bé un altra ONG que treballa al Sàhara i que faria possible un intercanvi de cartes en castellà i que ho farien alumnes de Cicle Mitjà.


3.Festa de final de curs.

L’Anna informa que la festa de final de curs es farà el dia 18 de juny i es faran jocs del món. La Comissió de Festes ja s’ha reunit i a més d’aquesta activitat es proposa fer jocs organitzats, algun taller de màgia i de maquillatge.

Ja s’han encarregat les taules i cadires (900) per al sopar que aquest any també el durà cada família. Cap a meitat de maig es farà l’escrit a les famílies per reservar els tiquets.

Es proposa que es demani als Diables que facin una petita actuació que duri el temps que es preparen les taules per al sopar.


4.Comissió de menjador.

A la darrera reunió de la Comissió de Menjador es van tractar diferents temes dels quals en Manuel Villegas destaca:

Casals d’estiu: han sortit els casals d’estiu i s’ha comentat la possibilitat de fer activitats en anglès, ja que hi ha hagut una sol·licitud d’un grup de famílies de P-4. La proposta és que l’Anna parlarà amb una de les monitores que ja fa aquest tipus d’activitats i li plantejarà que hi hagi dos monitors, un per a infantil i un altre per primària que parlarien en anglès. Els monitors canviarien el seu grup habitual per tal que els nens els identifiquin com a “monitors d’anglès”. També s’ha pensat que l’activitat que farien utilitzant la llengua anglesa estaria relacionada amb l’hort i els dies que hi hagués sortides es canviaria per un joc.

Casals de setembre: finalment no es faran ja que les classes comencen el dia 7 i hi ha pocs dies per preparar les aules. A més, com que no es disposa de suficients espais, s’ha valorat com a problemàtica la coincidència de les activitats del casal amb la preparació del centre per a l’inici del nou curs. El Consell Escolar va aprovar la decisió per unanimitat.

Realització d’enquestes de valoració del servei del menjador: se’n faran dues, una per a les famílies i una altra per als nens i nenes de primària, que contestaran a l’escola però que es podran dur a casa per poder-les comentar.

Concurs per a la concessió del servei per al proper curs i següents: encara no ha pogut sortir perquè ara aquest tema ha passat del Departament al Consell Comarcal. L’Anna continuarà informant.


5.Valoració del dia del bricolatge.

L’Anna apunta que va ser una jornada amb molta participació i que va resultar una activitat molt bonica. L’hort va quedar enllestit però encara queda pendent la col·locació de bona part del suro, que finalment se sol·licitarà que s’encarregui la brigada i que ho farà, o bé per la segona Pasqua o ja al mes de juliol. També es comenten els problemes que s’han tingut amb la pintura i que esperen poder resoldre aviat.


6.Nova Comissió d’Esports.

La Comissió d’Esports comença amb molta empenta ja que estan organitzant una jornada esportiva per al proper diumenge 6 de juny i en Sergi, la Bea i la Patrícia estan buscant espònsors, amb molt bons resultats. Es tractarà d’un seguit de proves entre equips familiars. Continuaran informant.


7.Resum del darrer Consell Escolar.

En Manuel Villegas informa dels acords que s’han pres en el darrer Consell.

Calendari per al curs 2010-2011:

7 de setembre, inici del curs
22 de juny, darrer dia lectiu.
18 al 25 d’abril, vacances de Setmana Santa
22 de desembre al 9 de gener, vacances de Nadal
La setmana de vacances de febrer, encara no s’ha confirmat però serà o bé del 28 de febrer al 4 de març o bé del 7 de març a l’11 de març.
Els dies de lliure disposició són: 11 d’octubre, 7 de desembre i 7 de gener.

Jornada intensiva: tal com es va acordar es mantindrà la jornada intensiva el curs vinent del 6 al 22 de juny.

Adaptació dels alumnes de P-3: l’adaptació dels nens i nenes de P-3 es farà entre el 7 i el 9 de setembre. El dia 7, la meitat de la classe amb l’assistència dels pares. El dia 8, també la meitat de la classe, ja sense pares i el dia 9 tota la classe sencera.


8.Qüestions diverses

La Sònia L. Guimerà informa de la celebració d’una sèrie de tertúlies organitzades pels Amics de Pedra i Sang i reparteix els fulletons informatius als assistents i deixa uns quants a l’Anna Fitó per als professors.

Es proposa la creació d’uns nous comptes de correu per a les diferents Comissions de l’Ampa i agilitar així la distribució de la informació. Es demanarà a l’encarregat de la llista de distribució, en Ferran Ballester, que ho posi en marxa.


I sense més temes a tractar, s’aixeca la sessió i es convoca la propera reunió per al dia 3 de Juny de 2010.