Acta de la primera reunió de l'AMPA del curs 10/11


ACTA DE LA REUNIÓ DE L’AMPA DE SETEMBRE DE 2010

Assistents:

Josep Arnau, Eva Tataret, Jordi Torres, Sergi Bisquert, Marta Teruel, Eva de la Rubia, Paloma Begué, Maite Olivella, Eva Tataret, Sara Martínez, Eva Bartolomé, Manuel Villegas, Anna Fitó, Vanessa Velert, Cristina Méndez, Montse Giralt, Sònia Mas, Florence Baize, Rosa Escolà i Bet Barbara.

Ordre del dia:

1.Breu informació facilitada per Manuel Villegas
2.Data Assemblea de l’Ampa
3.Darrer Consell Escolar del curs 2009-2010
4.Retalls pressupostaris pel curs 2010-2011
5.Data primer Consell Escolar curs 2010-2011
6.Sortides i colònies del nou curs
7.Comissió de l’hort
8.Altres informacions:
Jornada intensiva del juny
Reincoproració del mestre de música per aquest curs
Data reunió de la Comissió de menjador
Activitat de kàrate a les instalacions de l’escola inclosa al Pla d’entorn
Sol·licitut de classes de religió
Persianes per a pal·liar el calor a les aules
Data reunió de delegats
Data propera reunió de l’Ampa

1.Breu informació facilitada per Manuel Villegas


Manuel Villegas, President de l’Ampa, va informar que a causa d’uns canvis de caire professional dins la seva família, es veu obligat a deixar el càrrec de President aquest curs. Tots els assistents van mostrar-li el seu suport, fruit de la seva dedicació i la bona feina que ha fet. A tots ens agradaria que pogués seguir col·laborant amb el nostre centre, tant per la seva eficàcia com a President com per poder seguir gaudint de la seva grata companyia.

Malgrat tot, assistirà a la primera reunió del Consell Escolar, i comunicarà la seva decisió.

Manuel, et trobarem molt a faltar.

2.Data de l’Assemblea de l’Ampa

El proper 21 de setembre tindrà lloc la primera Assemblea del curs 2010-2011.

3.Informació sobre el darrer Consell Escolar del curs 2009-2010

Com no ha hagut cap reunió de l’Ampa després del darrer Consell Escolar que va tenir lloc a finals de juny, el President va informar que la inspecció que va realitzar el Departament, per les queixes respecte a un mestre del centre, no va veure cap acció punible. Van donar una sèrie de directives de comportament al mestre i es va donar per tancat el tema.


El tancament d’aquest assumpte ha fet palesa la necessitat d’informar a totes les famílies del protocol que s’ha de seguir en cas de queixa i/o dubte respecte a un mestre i així millorar els canals de comunicació. L’Anna Fitó ens informa que es redactarà el protocol i es facilitarà a totes les famílies a les reunions dels cursos que es faran al mes d’octubre.

4. Retalls pressupostaris per al nou curs

L’Anna Fitó informa que a l’inici d’aquest curs ja es compta amb tot el personal però que s’ha comptat amb poc temps per a la preparació.

Els retalls en les partides d’Ensenyament de l’Ajuntament han suposat que no es compti amb cap pscomotrista a infantil. Aquest aspecte serà assumit pels mestres i els alumnes seguiran faran psicomotricitat amb dues mestres.
El transport per a l’activitat de piscina que fan els alumnes de primer també ha patit aquesta retallada. Ens proposa que l’Ampa es faci càrrec del cost del transport i així és comunicarà al Consell Escolar. En Jordi Torres i en Josep Arnau informaran de diferents pressupostos de transport.

S’inicia un petit debat sobre el que suposen els diferents retalls econòmics i com aquestes polítiques afectes a la qualitat de l’Ensenyament als centres públics. Es comenta la necessitat de prendre accions concretes per mostrar el rebuig i el malestar que suposen aquestes accions de l’Administració. Es comenta que deixar de fer no és una bona manera de funcionar o si més no aportarà solucions.

5. Data del primer Consell Escolar del curs 2010-2011

Dilluns 13 de setembre tindrà lloc el Consell Escolar.

6. Colònies i sortides

L’Anna Fitó informa que possiblement no es facin aquest curs ni colònies ni sortides de tota la jornada. Aquesta decisió encara s’ha de votar al Claustre, però a la majoria dels centres de la ciutat ja s’havia pres aquesta decisió.

7. Comissió de l’hort

La Sònia Mas informa que l’hort de l’escola necessita col·laboradors , amés de la cura que es tindrà des de l’escola i durant el temps del migdia. Aquest curs s’estarà en contacte amb la coordinadora de l'Ajuntament i es farà càrrec de les tasques més dures. També s'organitzaran jornades de treball obertes a tothom i comenta la possibilitat d'habilitar un espai d'hort per a les famílies.

Es farà una crida des del web de l’Ampa a fi de formar-ne una Comissió estable, ja que en aquest moment en formen part la Paloma Begué, el Josep Arnau, la Vanessa Velert i la Sònia Mas.

8. Altres informacions:

Jornada intensiva del juny:
L’Anna Fitó informa que aquest curs els mestres no faran jornada intensiva al mes de juny, amb la qual cosa es preveuen accions de protesta i es comenta el malestar que això comportarà.

Reincoproració del mestre de música per aquest curs:

El mestre de música que el curs passat va estar de baixa es reincorporarà de nou. L’Anna comenta que en principi no ha d’haver cap problema i que ja ens anirà informant.

Data reunió de la Comissió de menjador: Dijous 16 es reunirà la comissió del menjador.

Activitat de kàrate a les instalacions de l’escola inclosa al Pla d’entorn:
Des del pla d’entorn, han sol·licitat utilitzar les instal·lacions del Centre per a fer una activitat de Kàrate. En Josep Arnau comenta que és una activitat molt interessant.

Sol·licitut de classes de religió:

L’Anna informa que un grup de famílies de primer han demanat informació per fer classe de religió catòlica a l’escola. Aquest és un dret que contempla l’ensenyament públic i, si es duu a terme, no suposa cap hora lectiva ja que està previst utilitzar hores de lliure dispossició.

Persianes per a pal·liar el calor a les aules:

Encara s’ha d’acabar de mirar altres pressupostos i quan es tingui finalment tota la informació, es comunicarà a l’Ampa.

Data reunió de delegats:
El proper dimecres dia 15 de setembre, de 17 a 18 hores, aproximadament, es farà la primera reunió de delegats del curs. Es convocarà als delegats del curs anterior, perquè encara no s’han fet les reunions de principi de curs i així també serà més fàcil transmetre aquestes primeres informacions. Un cop es confirmin els delegats i/o s’escullin de nous, aquests ja assistiran a la propera reunió.

Data propera reunió de l’Ampa:
El dia 21 de setmbre es farà la propera reunió de l’Ampa.