ACTA DE L’ASSEMBLEA DE L’AMPA DE 21/09/10


Assistents:

Manuel Villegas, Anna Fitó, Josep Arnau, Antonio Molina, Ester Samperi, Susanne Spendlin, Majo Fluixa, Alicia Barbero, Rafael Pérez, Manel Turon, Jordi Torres, Sergi Bisquert, Marta Teruel, Eva de la Rubia, Maite Olivella, Sara Martínez, Eva Bartolomé, Vanessa Velert, Cristina Méndez, Montse Giralt, Rosa Escolà, Bet Barbara, Elia Espino, Rosario Magaña, Lluís León, Magda Franquesa, Dávide Menini, Jordi Junyent, Gonzalo Baya, Jordi Ciurana, Noemi Cañete, Montse Puig, Olga Terradillos, Pilar Bono, Ferran Ballester i
Eva Tataret


Ordre del dia:

1.Benvinguda a les famílies noves
2.Breu informació facilitada per Manuel Villegas
3.Presentació de les comissions
4.Renovació de càrrecs
5.Altres informacions:

Sortides de tot el dia i colònies
Retallades econòmiques per part de l’Administració
Reunió dilluns de directors i presidents d’Ampes dels centres d’ensenyament de Sant Cugat
Reunió de la Coordinadora d’Ampes amb l’alcalde el 20 d’octubre.
Reunions de delegats: una eina que facilita la comunicació familia-escola
Educadora ambiental per a l’hort de l’escola
Pregunta sobre l’activitat a l’aula de 8:45 a 9:00
Transport per a la piscina dels de primer
Suggeriment per facilitar l’accés al bloc de l’Ampa des del web de l’escola.


1. Benvinguda a les famílies noves

El President de l’Ampa, en Manuel Villegas, dóna la benvinguda a les noves famílies que aquest any s’han incorporat a l’escola. Comenta breument les tasques de l’Ampa. La Rosario Magaña fa cinc cèntims dels inicis de l’Ampa, ja que porta des del començament col·laborant i finalment el Manuel informa de les diferents comissions que estan en funcionalment.

* La informació detallada sobre les Comissions de l’Ampa està en un document adjunt a aquesta acta.


2. Breu informació facilitada per Manuel Villegas.

En Manuel Villegas, president de l’Ampa, va informar que a causa d’uns canvis de caire professional dins la seva família, es veu obligat a deixar el càrrec de President aquest curs. Tots els assistents van mostrar-li el seu suport, fruit de la seva dedicació i la bona feina que ha fet. A tots ens agradaria que pogués seguir col·laborant amb el nostre centre, tant per la seva eficàcia com a President com per poder seguir gaudint de la seva grata companyia.


3. Presentació de les Comissions

Un representant de cada comissió va informar breument dels objectius que tenen i les tasques que desenvolupen.

Cal destacar que des de la Comissió de Festes es va demanar col·laboració perquè la Montse i la Laura que han estat al front des de fa uns quants anys, es veuen obligades a deixar-ho per qüestions laborals.

També, la Rosa Escolà va informar que la Coordinadora d’Ampes està poc activa i demana que es doni suport a la Comissió (representants de la nostra Ampa a la Coordinadora) amb idees i suggeriments. Ens explica algunes accions que s’han fet des del CEIP Catalunya i demana que es treballi amb més coordinació entre les escoles i recorda que ara és un bon moment perquè les Ampes facin pressió a l’Administració, tant a l’Ajuntament com al Departament.

* La informació detallada sobre les Comissions de l’Ampa està en un document adjunt a aquesta acta.


4. Renovació de càrrecs de la Junta de l’Ampa.

Atès que el President ha de deixar el càrrec, es procedeix a renovar, per un any, els càrrecs de la Junta, que finalment queden de la manera següent:

Presidenta: Bet Barbera
Vice-president: Josep Arnau
Secretària: Eva Bartolomé
Tresorer: Antonio Molina
Representant de l’Ampa al Consell Escolar: Magda Franquesa
Vocal: Jordi Ciurana
Vocal: Dávide Menini
Vocal: Jordi Torres


5. Altres informacions:


Sortides de tot el dia i colònies

L’Anna Fitó informa que el Claustre ha decidit no fer aquest curs ni colònies ni sortides de tota la jornada. Aquesta mida de pressió s’ha pres ja en la majoria dels centres de la ciutat. Es vol, així, protestar per les mides presses pel Departament d’Ensenyament durant els darrers temps que no han tingut en compte les aportacions fetes des dels Centres.

Cal recordar que els mestres protesten deixant de fer unes activitats que es duien a terme fora del seu horari laboral. Aquest tema ha provocat debat a la reunió, però la decisió ja està pressa.

Retallades econòmiques per part de l’Administració. Transport per a la piscina de primer

Els retalls en les partides d’Ensenyament de l’Ajuntament han suposat que no es disposi de cap psicomotrista a infantil. Aquest aspecte serà assumit pels mestres i els alumnes continuaran fent psicomotricitat amb dues mestres.

El transport per a l’activitat de piscina que fan els alumnes de primer també ha patit aquesta retallada. Ens proposa que l’Ampa es faci càrrec del cost del transport i així és comunicarà al Consell Escolar. En Jordi Torres i en Josep Arnau informaran de diferents pressupostos de transport.

S’inicia un petit debat sobre el que suposen els diferents retalls econòmics i com aquestes polítiques afectes a la qualitat de l’Ensenyament als centres públics. Es comenta la necessitat de prendre accions concretes per mostrar el rebuig i el malestar que suposen aquestes accions de l’Administració.

Reunió dilluns de directors i presidents d’Ampes dels centres d’ensenyament de Sant Cugat

L’Anna informa que el dilluns 27 de setembre es farà una reunió amb tots els directors i presidents d’Ampes dels centres d’ensenyament de la ciutat per acordar accions concretes de protesta. Espera que sorgeixin solucions i accions concretes a fer de manera conjunta.

Reunió de la Coordinadora d’Ampes amb l’alcalde el 20 d’octubre

El proper 20 d’octubre hi ha prevista una reunió de la Coordinadora d’Ampes amb l’Alcalde de Sant Cugat per tractar els temes que han provocat malestar entre la comunitat educativa de la nostra ciutat. Es tractaran qüestions concretes amb idees i/o suggeriments positius per tal de poder arribar a acords.

Reunions de delegats: una eina que facilita la comunicació familia-escola

L’Anna Fitó comenta que a les reunions de nivell s’escolliran de nou els delegats de classe per a aquest curs.

Recorda que aquesta és una figura que facilita molt la comunicació família-escola ja que es reuneixen mensualment amb l’equip directiu i el que es tracta en aquestes reunions arriba via mail a totes les famílies de cada curs ja que són les mateixes delegades les encarregades d’enviar aquesta informació, així com de recollir inquietuds, dubtes o queixes que afectin el grup-classe per tal d’exposar-les a les reunions.

Educadora ambiental per a l’hort de l’escola

Aquest curs s’estarà en contacte amb una educadora ambiental de l'Ajuntament i es farà càrrec de les tasques més dures de l’hort i coordinarà les accions a fer. També s'organitzaran jornades de treball obertes a tothom i comenta la possibilitat d'habilitar un espai d'hort per a les famílies.

Es farà una crida des del web de l’Ampa a fi d’aconseguir que la Comissió sigui estable, ja que en aquest moment només en formen part la Paloma Begué, el Josep Arnau, la Vanessa Velert i la Sònia Mas.


Pregunta sobre l’activitat a l’aula de 8:45 a 9:00

L’Èlia Espina demana a l’Anna Fitó informació sobre el primer quart d’hora del matí, ja que segons indica l’horari dels nens, les classes no comencen fins a les 9:00.

L’Anna comenta que aquest primer quarts d’hora, encara que no sigui formalment lectiu sí que és formatiu i de preparació per tal que quan es comenci a treballar tots els nens i les nenes estiguin preparats, tant a nivell de material com emocionalment més tranquils. Aquest tema també ha provocat un debat. L’Anna Fitó conclou dient que aquesta mesura no suposa menys temps lectiu i sí suposa una millora qualitativa.


Suggeriment per facilitar l’accés al bloc de l’Ampa des del web de l’escola

Una mare fa un comentari sobre la dificultat d’accedir al bloc de l’Ampa des de la plana web de l’escola. En Manel Turon, que s’encarrega de tenir cura del bloc, en pren nota.


I sense més temes per tractar, agraint l’assistència a tots i a totes, conclou aquesta Assemblea a les 23:15h.