ACTA DE LA REUNIÓ DE NOVEMBRE 2010 DE L'AMPA

ASSISTEIXEN A LA REUNIÓ: JOSEP VICENT ARNAU, BET BÀRBARA, DAVIDE MENINI, EVA BARTOLOMÉ, JORDI CIURANA, MANEL TURON, Mª ROSA ESCOLÀ I COLOMÉ, JORDI TORRES, NOEMI CAÑETE I VANESSA VELERT

2. ORDRE DEL DÍA
A. REACCIÓ DEL CLAUSTRE DE MESTRES EN RELACIÓ A LA CARTA DE L’AMPA PEL TEMA DE LES COLÒNIES DE 6È
B. IMPRESSIONS DE LA REUNIÓ DE LA COORDINADORA D’AMPAS AMB L’ALCALDE DE SANT CUGAT
C. REUNIÓ DE L’HORT. JORNADA DE L’HORT: 6.11.10
D. ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
E. XERRADES A LES ESCOLES

REACCIÓ DEL CLAUSTRE EN RELACIÓ A LA CARTA DEL CLAUSTRE PEL TEMA DE LES COLÒNIES DE 6è. S'ha fet arribar la carta als mestres. Els mestres l’escola donen les gràcies per la carta, però mantenen la seva postura, donat que creuen, que realment és la forma per fer-se escoltar davant les institucions (el conseller) . La mesura presa pel claustre de Mestres de l’escola s’ha estat debatent durant moltes hores, no es tracta d’una mesura improvisada. Es una decisió pressa per aquest curs. Des de l’Ampa es posa de manifest que caldria continuar fent feina plegats : mestres i pares per aconseguir més força i més unió.

En Jordi Ciurana ens resum la reunió de la coordinadora amb l’alcalde de Sant Cugat, Lluis Recoder. Durant aquesta reunió es presenten les demandes de les diferents escoles. Es tracta el tema de la piscina. L’alcalde comenta que el pressupost destinat per cada escola es el mateix que l’any passat; i que els diners destinats per l’autobus s’han traslladat a ajudar als pares que ho necessiten pel menjador escolar. En relació a les cartes que es van lliurar de nens de 6è relatant les retallades continuades en els últims anys del tema de la piscina, comenta que no té gaire importància, ja que es tracta d’una carta “induïda” pels pares. Es concreta la importància de seguir mantenint les relacions escola-Ajuntament (conjuntament amb les altres escoles), per poder anar comunicant les necessitats puntuals a l'Administració local elaborant prèviament una llista de prioritats.

A l’última reunió de l’hort es detallen les activitats de la jornada del 6.11.10. Es creen grups per les diferents activitats: recollida de canyes, compostatge, manteniment de la caseta… En relació al tema del compostatge es comenta que es farà recollida selectiva des del menjador de l’escola. Ho faran els nens i nenes de 4t de l'escola amb els nens i les nenes de 1er i 2n de ESO.

Eleccions al consell escolar. Ja s’ha publicat la convocatòria d'eleccions als consells escolars de les escoles publiques. Respecte a la representació dels pares al consell, la normativa estableix que cal fer la renovació de la meitat dels seus membres (per tant, de 3) cada 2 anys. Al Consell escolar hi participen l'equip de direcció del centre, un representant de l’ajuntament, representants del professorat (a través del claustre), representants dels pares i/o mares dels alumnes de l’escola, i un representant del personal d’administració. Hi ha un calendari especific que es distribuirà a totes les families perquè puguin seguir i participar en tot el procès. Les eleccions seran el 26 de novembre. Des de l’Ampa es proposa que, donat que a vegades no es coneixen els pares i/o mares que es presenten a aquestes eleccions, fer publicitat amb escrits i fotos per identificar els candidats. També es comenta que no estaria de més si es tractès aquest tema amb l'alumnat dels cicles mitjà i superior.

Per acabar la reunió es comenten les subvencions de la Diputació de Barcelona a les xerrades. La informació de les xerrades a les escoles es distribuirà a la resta d'escoles perquè tothom hi pugui assistir. L’Anna ens informa també que el 2 de desembre la coordinadora presentarà, dins del cicle “cine fórum”, la pel.licula “La clase”. El títol de la xerrada de la Diputació al Gerbert és: “Escola-familia”.

S’està preparant l’escola de pares i mares per començar a partir del gener de 2011.

PRECS I PREGUNTES:

Per la propera reunió s’intentarà enviar l’ordre del dia abans de la data de la reunió .

S’informa que les obres del Leonardo da Vinci està prebvist que comencin el maig de 2011. Es parla d’integrar els dos cicles.