ACTA DE LA REUNIÓ DE l’AMPA DEL MES DE DESEMBRE


Assistents: Jordi Ciurana, Magda Franquesa, Eva Bartolomé, Bet Bàrbara, Marta Teruel, Montse Giralt, paloma Begué, Maite Olivella, Ferran Ballester, Jordi Torres, Rosa Escolà, Cristina Méndez.

Ordre del dia:

1.- REGLAMENT SOBRE LA REGULACIÓ DE L'ÚS D'ESPAIS ESCOLARS: PERMISOS, CASALS

2.- FORMACIÓ DE PARES: CONVOCATÒRIA

3.- COLÒNIES

4.- RESULTATS CONSELL ESCOLAR

5.- CONSELL D’INFANTS

6.- PROPOSTES DE TEMES PER TREBALLAR A LES REUNIONS DE L’AMPA

7.- ALTRES QÜESTIONS

-------------------------------------------------------------------------------------------

1.- REGLAMENT SOBRE LA REGULACIÓ DE L'ÚS DELS ESPAIS ESCOLARS: PERMISOS, CASALS.


Aquesta norma regula l’ús dels espais escolars per temes de celebracions de diades, festes en caps de setmana, casals. Indica el percentatge mínim d’alumnes que cal arribar per poder organitzar casals i d’aquesta manera poder unificar les despeses en un sol centre públic de Sant Cugat. Per no fer cap diferència cada any es farà en un centre diferent. Aquest Nadal, per exemple, només es faran casals de Nadal al CEIP Joan Maragall. També s'haurien fr regular les diferents activitats i d’aquesta manera coincidir més gent el dia de cap de setmana que s’obrin les portes de l’escola.

També es proposa anar informant a l’Ajuntament de les diferents activitats perquè siguin conscients de l’estalvi que arriben a fer en personal de consergeria.

2.- FORMACIÓ DE PARES: CONVOCATÒRIA.


Ens arriba des de la Diputació de Barcelona una nova convocatòria: dues sessions per a famílies d'infants des de 3 a 7 anys, d’una hora i mitja cada una . El tema sembla ser que serà: "Gelos, límits i aspectes quotidians". L’hora exacte està per confirmar. Els assistents no podran ser més de 20 persones (aprox.). En funció de l’horari de les sessions hi haurà servei de cangur. S’està intentant aconseguir una subvenció per part de l’AMPA.

També des de l’escola es proposaran xerrades (escola de pares) pels temes dels més grans. La informació es donarà a la tornada de les vacances de Nadal.

3. COLÒNIES.


El claustre es reafirma en la seva postura inicial de no fer colònies aquest any degut a la manca de coherència del Departament d'Ensenyament, així com, a la seva real reivindicació dels serveis que han anat desapareixent a l’escola publica en els últims anys.

De la mateixa manera, l’escola no farà al juny jornada intensiva.

4. RESULTATS CONSELL ESCOLAR.


Alta participació: 27,8%. Els membres escollits per la majoria han estat: Eva Tataret, Cristina Méndez i Toni Almeda. En reserva queda la Sara i la MªJosé.

5. CONSELL D’INFANTS.


Han sortir escollits un nen de 5è (Xavi Corberó) i un nen de 6è (Pau Cuenca) per participar en els temes de la seva ciutat. Podran compartir amb l’Ajuntament els seu punt de vista. La primera feina ha estat que donin el seu punt de vista de com han de ser els parcs pels nens de la seva edat. Les reunions i el seguiment es fan des de l’Ajuntament.

6. PROPOSTES DE TEMES PER TREBALLAR A LES REUNIONS DE L’AMPA.


Es decideix que el proper i primer tema a tractar en profunditat serà: el consell escolar: temes que es debaten. Caldrà buscar paral·lelamen altres temes per properes reunions.

7. ALTRES QÜESTIONS.


Com ja sabem, excepcionalment, aquest any les colònies de 6è s’estan preparant pels pares de 6è. La Paloma Begué vol confirmar i deixar establert a l’AMPA que finalment l’organització d’aquesta activitat en tot el que ella comporta (inclosos algun monitor) es farà amb el suport d'Alessa, com a entitat amb caràcter jurídic.