Acta provisonal de la reunió de l'AMPA d'abril de 2011


Assistents:


Manel Turon, Eva Bartolomé, Jordi Torres, Bet Bàrbara, Josep V. Arnau, Anna Fitó, Davide Menini, Cristina Méndez i Paloma Begué.


Ordre del dia:


1.-Aprovació acta de l'anterior reunió. Queda aprovada l’acta de l’anterior reunió del mes de març.


2.-Setmana cultural. Aquest any, com que Sant Jordi cau en dissabte i durant la Setmana Santa, no es pot celebrar a l’escola. Per tant, l’escola celebrarà la setmana cultural (de l'11 al 15 d’abril). D’acord amb el SAME, organització que promou valors com ara la igualtat en l’educació entre homes i dones, l’escola ha previst la celebració de diferents activitats en relació amb aquests valors. Els cursos de parvulari treballaran contes sobre Miró i Picasso. El cicle superior treballarà la memòria històrica a l’època de la postguerra. També es faran obres de teatre en anglès i els de sisè explicaran contes als més petits.


3. -Jornada hort-ciència. Aprofitant els treballs de 5è, es proposa fer una jornada hort-ciència. La data proposada es el 21.05.2011. Es convidarà a les famílies. Es faran diverses activitats: plantar plantes aromàtiques, cavar el terra, acabar de preparar tot el voltant dels arbres. Es faran tallers amb experiments: cuina solar... La instal.lació dels regs la faran els pares. Es fa una crida per trobar pares talleristes. Els diners que es necessitessin es demanaran a l’AMPA. Caldrà que es presentin els pressupostos.


4.-Les olimpiades ja estan en marxa: seran el 29.05.2011. Els grups s’han de presentar abans les vacances de Setmana Santa. S’han d'aconseguir també voluntaris i jutges per les diferents activitats esportives.


5.- Esmorzars de 6è – Colònies de 6è. En relació a les colònies de 6è, l’ampa es farà càrrec de girar els rebuts. En relació a la segona venda de pastissos: serà el proper 15.04.2011. La primera vegada va donar bons resultats i d’acord amb la primera experiència, s’acorda posar una taula més a prop de la porta de parvulari per facilitar la venda a les famílies de parvulari.


6. - Formació famílies. Encara no s’ha pogut decidir la data per fer un taller de pedagogia sistèmica. Segons la responsable: Montse Fuster, s'hauria de fer un dissabte (+/- 8 hores). Es discuteix les dades possibles per aquest taller, però degut a les diverses activitats que tindran lloc aquest mes de maig, es posposa fer-ho el primer trimestre del curs vinent.


7.- Comissió menjador. Ja s’estan preparant els documents pel concurs de l’any vinent. Després de Setmana Santa s'han de presentar els documents necessaris perquè les diferents empreses interessades puguin concursar. En relació als preus del menjador, es pretén mantenir els preus només amb la pujada de l'IPC. Amb el proper curs, ja serà el tercer curs consecutiu que es mantenen aquestes condicions.


8.-Quota AMPA pel proper curs 2011-2012. En principi s’intentarà no pujar la quota. També s’estudiarà els casos dels cursos deficitaris.


9.- Festa final de curs. S'hauria de pensar en alguna cosa diferent. Intentar disminuir costos. El més important, és aconseguir formar el més aviat possible una comissió de festes.


10.- Abocador. Sembla ser que s’han concedit els permisos per construir un abocador darrere de l’autopista. La competència és de la Generalitat de Catalunya, però els terrenys pertanyen al municipi de Cerdanyola del Vallès. Es planteja la possibilitat, en la mida que ens pot afectar com escola (tenint en compte la seva ubicació), posicionar-nos com ja ho han fet altres AMPAs d’altres escoles. Des de l’AMPA es pensa que abans de qualsevol posicionament caldrà conèixer més a fons les possibles desavantatges d’aquest abocador. Per tot això, caldria convidar algun representant d’aquesta plataforma i també algun convidat de l’administració, per fer una xerrada i conèixer millor tot el que suposaria l'abocador.


11.- ALTRES: KARATE. El responsable d’aquesta activitat extra-escolar que s’oferereix al Gerbert, Carles Arias, ens explica com es practica aquesta activitat. És una iniciativa del Pla d’entorn de l’Ajuntament de Sant Cugat.


Hi ha 4 linies: 5-6 anys: alevins, 6-12: infantils, 13-15 anys: juvenils i adults.


El dissabte 16.04.2011, a la Casa de la Cultura de Sant Cugat, i conjuntament amb altres activitats explicaran el karate des d'una vessant més pedagògica: autocontrol, paciència, respecte, acceptació de normes. A l’escola, el karate s’ha mostrat de forma monogràfica en classes d’educació física (també s’ha fet amb altres esports).


Altres. Informàtica. Encara s’estan buscant solucions per trobar més ajudes per al manteniment dels ordinadors de l’escola. Alguns assistents a la reunió de l’AMPA proposen buscar solucions a través del RACC o Telefònica. Jordi Torres pare i membre de l’AMPA s’ofereix per ajudar a coordinar les possibles problemàtiques en aquest àmbit a l’escola.


PROPERA REUNIÓ DE L’AMPA: DIJOUS 5.05.2011