Acta provisional de la reunió ordinària de l'AMPA del mes de desembre


Assistents: Josep.V. Arnau, Bet Bàrbara, Ferran Ballester, Davide Menini, Santi Coca, Albert Argemí, Cristina Méndez, Jordi Torres i Anna Fitó.

Ordre del dia:

1.- S’aprova l’acta de la reunió anterior

2.- Proposta d’un mercat de segona ma. L’Anna explica que a l’escola La Floresta s’havia fet aquests mercat de segona ma i que funcionaven força bé. Les famílies posaven parades on venien els objectes que els semblava bé. Cada família muntava i desmuntava la seva parada de forma que a l’escola no li suposava cap feina. Les famílies feien una aportació de 10€ per posar la parada i aquests diners se’ls quedava l’Ampa. També es muntava un servei de bar amb begudes i algunes coses per menjar i el que es recollia també s’ho quedava l’Ampa.

Seguidament es va obrir un petit debat sobre les dates on es podria fer aquesta activitat i finalment es va decidir que seria millor fer-ho passat Nadal. A la reunió de gener es fixarà lata definitiva.
3. Proposta d’activitats per al dia de la festa de Nadal. L’activitat consisteix en omplir un arbre de Nadal de desitjos de les famílies de l’escola per a l’any 2012. Es repartirien tres cartolines a cada família on s’haurien d’escriure un desig personal, un per a la família i un per a l’escola. Els dos dies previs a la festa de Nadal els nens i nenes podran anar portant aquests papers amb desitjos i els anirem penjant a l’arbre (l’escola te un que ens el deixarà). El mateix dia de la festa, aprofitant els moments d’espera entre les diferents sessions, hi haurà una taula de l’Ampa amb papers de desitjos per a aquells que no els hagin dut. Així el darrer dia d’escola hi haurà un gran arbre ple de desitjos de les famílies de l’escola.
Un cop passi el Nadal, es recolliran aquests desitjos i s’elaborarà un article al respecte a la revista de l’escola que es donarà al mes de gener.

L’objectiu d’aquesta activitat és oferir la possibilitat de regalar bons desitjos, que segur que ens fan portar millor els moments difícils que vivim.

S’accepta tirar endavant aquesta proposta. Es farà una crida per dijous 16 per preparar les cartolines per repartir-les divendres als nens i nenes de l’escola.

L’Anna ens informa que també es farà una crida demanat ajuda el dimarts 20 per a la decoració del Gimnàs per a la Festa del dia 21.

Totes dues crides es faran via delegats.

4. Concert de Nadal. L’Anna comenta que a petició de les mestres de P-5 es possible que hi hagi un canvi en els horaris del concert i que els alumnes d’infantil cantin tots al matí, per tal d’assegurar-se que estaran “nets i polits”. Aquesta informació és passarà un cop es confirmi, via delegats.

5. Cor de pares i mares. Aquest curs s’ha fet una crida oberta a tots els pares i mares de l’escola per participar en la cançó que en cursos anteriors havien fet unes mares dels alumnes que ara fan segon. Ja ens informaran del resultat de la crida.

6. Novetats Comissions:

Comissió d’equipacions esportives: Cap novetat
Comissió de menjador: cap novetat. Es reuneix el dia 12.12
Comissió de tresoreria: Cap novetat
Comissió de festes: S’ha apuntat una mare a la Comissió. S’està treballant en nous models de festa de final de curs. Queda pendent la reunió mixta Ampa-mestres. La data del 12/12 era per la comissió mixta pares - mestres, però s'ha posposat el dia 19/12
Escola de pares: cap novetat
Comissió de revista: està previst treure la revista al mes de geners per poder incloure la festa de Nadal.
Comissió d’esports: tenen novetats, però encara no les poden compartir. Informaran més endavant.
Comissió de biblioteca: Ha hagut uns problemes per acabar l’adequació de l’espai de la zona dels petits. S’aprova que l’Ampa assumeix les despeses que queden pendents. Al gener, amb tot acabat, es proposaran activitats.
Comissió del Bloc. L’Albert mostra el nou bloc que és més funcional, fàcil i molt bonic, per cert. Tots els assistents vàrem quedar molt contents amb les novetats d’aquesta Comissió. Quan tinguin el nou bloc enllestit, es farà arribar la notícia via delegats.
Proposta de nova Comissió: Ha arribat una proposta per fer una nova comissió d’interculturalitat. L’objectiu seria que a les activitats que es fessin des de les diferents comissions es tingués present l’aspecte intercultural sempre que fos possible. També es podrien fer algunes activitats específiques sobre aquest tema. Es valorarà la resposta que hi hagi a aquesta proposta.

Abans d’acabar la reunió es comenta si aquest any també s’oferirà el tradicional esmorzar de Nadal per als mestres i personal no docent de l’escola. Es va aprovar de recollir 1 euro per família (voluntari) per fer un esmorzar de neules i torrons als mestres i personal de l'escola.

La propera reunió de l’AMPA serà al mes de gener. Queda pendent per fixar la data exacta.