Acta de la reunió del 19/01 i convocatòria de reunió


Una mica més avall trobareu l'acta provisional de la reunió de l'AMPA del passat 19 de gener.

A part d'això, us convidem a participar en la propera reunió que, per reprendre la dinàmica habitual de l'AMPA de l'escola, es farà el proper dijous 2 de febrer (el primer dijous de cada mes).


Com gairebé sempre, les reunions es fan a l'escola i comencen a les 21.30 h.


I com no fa massa dies que ens vam reunir i vam tractar força temes, aquest cop, us proposem centrar-nos en només dues qüestions:

1. Desè aniversari de l'escola


2. Propostes per reivindicar l'ensenyament públic de qualitat

Ens sembla que són dos temes prou atractius i interessants per animar-vos a venir.

Això sí, abrigueu-vos, que el proper dijous diuen que farà fred (ei, mirarem que hi hagi begudes calentones...).
_________________________________________________________________________________

ESCOLA GERBERT D’ORLHAC - ACTA DE LA REUNIÓ DE L’AMPA DE 19.01.2012


Assistents: Mònica Domingo, Bet Bàrbara, Pepa de Lara, Eva Tataret, Josep V. Arnau, Cristina Méndez, Eva Bartolomé, Rosa Escola.

Ordre del dia:

1.- S’aprova l’acta de la reunió anterior

2.- Jornada de portes obertes: 02.02.2012.


Aquest curs, com a novetat, la visita a l’escola per la jornada de portes obertes, es farà durant el matí. La idea és poder veure l’escola en actiu. El punt de trobada serà el gimnàs, on es formaran dos grups: un primer grup de 40 persones (+/-) on s’exposarà el projecte educatiu i, després, 4 grups de pares amb mestres on es farà una visita del centre, a llocs específics de l’escola. Es decideix que 3 membres de l’AMPA que hi puguin assistir, explicaran a les famílies que ho desitgin, com funciona l’AMPA de l’escola. En principi, hi poden assistir: Josep V. Arnau, Eva Tataret i Eva Bartolomé. S’acabarà de definir l’esquema i la presentació que es durà a terme durant l'explicació.


3.- Resum de les activitats de les comissions.

Revista Megabert: En aquests moments s’està treballant en la revista. Es preveu que a mitjans de febrer, la revista pugui sortir.


Biblioteca: La inauguració es farà quan acabin les millores. Es farà a la tarda. Serà aleshores també quan es reprendrà l’activitat dels contes.

Menjador: Segons s’exposa a la reunió, sembla que hi ha un problema amb el temps de dinar. Ara mateix les franges horàries són aquestes:


P4, P5 i 1 er: de 12.30 a 13.30 h.
2n, 3r i 4t: de 13.30 a 14.15 h.
5è i 6è: de 14.15 a 14.45 h.


El grup de cicle superior es queixa que no té prou temps per dinar. En relació al temps lliure, està organitzat en un temps de joc lliure i un temps per al joc dirigit.

Per intentar solucionar el tema de la manca de temps i reorganitzar els horaris, es va comentar si ajudaria l’ús de safates, sobretot per als més grans. No sembla una gran solució (el menjar es refreda molt).

Per Nadal no es van fer casals, no hi havia prou inscrits.


També es va tractar la possibilitat de recollir els nens de primària a les 13 h, enlloc de a les 12.30 h. Sembla que amb l'alumnat de primària no suposa cap inconvenient, però sí amb els de parvulari. S’acabarà d’estudiar aquest punt.

Escola de pares.

La carta amb la informació d'aquesta proposta no trigarà gaire en repartir-se. sortir. Com sempre, es faran dos grups: un per a les famílies dels infants de parvulari i primers cursos de primària, i un segon, adreçat a les famílies dels darrers cursos de primària. Amb el primer grup es faran dues sessions a la tarda, amb servei de canguratge per a qui ho desitgi. Per al segon grup es faran tres o quatre sessions, però l'horari encara s'ha de definir.


Comissió de festes.

Ja es va fer una reunió conjunta entre pares i mestres. A la reunió es va discutir sobre les característiques que ha de tenir la festa. Sembla que l'opció amb més seguidors (dels que hi havia a la reunió...), seria fer-la el divendres a la tarda, sense sopar. Cada curs es faria responsable d’un taller. S’hauria de tenir present que aquest any celebrem el 10è aniversari de l’escola. El proper 31.01.2012 es decidirà la estructura de la festa.


Comissió d’esports.

Aquest any es durà a terme una activitat diferent, de tipus cultural-esportiva, cap a la primavera.

Coordinadora d’AMPAs.

Fa dies que no hi ha novetats. No s’ha celebrat cap reunió. S’ha de parlar a nivell d’AMPAs sobre si es pensa fer alguna actuació o si és vol fer, prèviament, un procés de reflexió sobre les retallades a l’ensenyament públic. Acordem que s'hauria d’intentar fer una reflexió conjunta, així com una queixa constructiva.

Construïm un calendari de les activitats del curs 2012:

Taller de la ciència, amb el dia dels calçots: 25.03.2012
Taller de bricolatge i hort: 29.04.2012


Mercat de segona mà

Segurament s’organitzarà per el cap de setmana del 18 i 19 de febrer.


Al maig: festa esportiva.


Al juny: festa de fi de curs.


Recordem que els dies 23 i 24 de febrer són festes de lliure disposició i no hi haurà escola.


Propera reunió de l’AMPA: 02.02.2012.