Acta provisional de la reunió de l'AMPA del 13.12.12


ASSISTENTS: Manel Turon, Mònica Prats, Mariona Puig, Mónica Domingo, Jordi Torres, Rafael Gómez-Ollé, Eva Bartolomé i Ana Fitó.

Lectura i aprovació de l’acta de l’anterior reunió.

Eleccions al consell escolar
Aquest any hi ha eleccions al consell escolar on es renoven part dels seus membres. 3 membres de la representació de pares ha de renovar-se: Oriol Bota, Eva de la Rubia i Sònia Salla. Qualsevol d’aquests 3 membres es poden tornar a presentar. A partir d’ara s’hauran de presentar les candidatures. A partir del 9 de gener podem fer les reclamacions en relació al cens que estarà exposat al hall de l’escola. Les candidatures es podran presentar fins el 10 de gener de 2013. A direcció podem demanar el full de candidat/a i presentar la nostra candidatura si ho desitgem. La votació tindrà lloc el proper dia 17 de gener de 8:30 a 9:30 i de 12.00 a 13.00 hores. La setmana passada (fa referència a la primera setmana de desembre) l’escola ens va passar un paper de color groc amb tota la informació detallada.

Des de l’AMPA, Manel Turon s’ofereix com a representant al consell escolar, si ningú més hi té interès. En aquest sentit es manifesta a la reunió que la persona que es presenti com a representant de l’AMPA al consell escolar estigui realment vinculat a la junta i pugui assistir activament a les reunions. Es decideix que l'elecció del representant de l'AMPA tindrà lloc a la propera reunió del mes de gener abans que es constitueixi el nou Consell Escolar renovat i abans de les eleccions dels pares i/o mares escollits per representació directa.

Tema baixes
Actualment a l’escola hi ha una persona de l’USEE que ha demanat la reducció d’un terç del seu horari per lactància. Actualment, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat no vol fer-se càrrec d’aquest terç. A partir del mes de gener sembla ser que es cobriran totes les hores amb nens. Sinó, tornaríem a fer la recollida de cartes, de la mateixa manera que es va fer per a la professora que va agafar la baixa per raó de maternitat. Referent a les cartes a Ensenyament, per raó de les baixes no cobertes abans dels 15 dies, es comenta que seria més efectiu si fossin totes les escoles que utilitzessin aquest mitjà reivindicatiu. Altres escoles utilitzen altres vies reivindicatives per exemple el CEIP Ciutat d’Alba: Els pares que poden fan trucades el mateix dia que es produeix una baixa, el CEIP Turó de Can Mates, van anar un grup de pares/mares a la delegació per motiu d’una baixa.

Comissió mixta
Es reunirà després de Nadal.

Comissió de menjador i activitats extra-escolars
Volen promocionar els esports a l’escola. 
Alessa/Portal educa: Per poder fer un seguiment i veure els detalls dels nostres rebuts de menjador i extra-escolars. De moment encara no funciona completament. Alessa: Farà la reclamació dels rebuts retornats cada setmana durant un total de 5 setmanes. Quan s’arribi a la tercera setmana es comprovarà amb l’escola els casos que queden, per a veure realment cas per cas i determinar amb quins parlarà directament l’escola. 
Éxit del programa de la fruita del Dept. d’Ensenyament. La seva finalitat és fomentar el consum de la fruita entre els nens i nenes de primària. Ja hem tingut la primera experiència.  Aquesta primera vegada ens ha arribat: peres, mandarines i raïm. Tot i que la idea inicial era donar-la per cursos segons el dia, i d’aquesta manera es va informar a les famílies des de l’escola, durant una setmana es va repartir a qui en va voler. La valoració ha estat molt positiva, i ha hagut molta afluència de nens i nenes que la van consumir. També hi va haver força fruita.

Altre punt que es va comentar va ser el tema de les carmanyoles. Encara s’està debatent la seva implantació. Hi ha realitats que no ho fan del tot possible. 

Alessa acaba aquest any el contracte. S’ha plantejat la idea de l’autogestió de la mateixa manera que ho fa el CEIP Catalunya. Ho porten les famílies. S’hauria d’estudiar els pro i els contres.

Aprofitant l’acta i des de l’AMPA fem una crida per aconseguir més famílies que participin en la comissió de menjador i activitats extra-escolars, que sobretot aquest any faran falta!.

Aprofitem també per a recordar que les reunions d’aquesta comissió es celebren cada mes i mig i els assistents són: la Cristina d’Alessa, la direcció de l’escola i els membres de la comissió.

Comissió biblioteca
L’activitat dels conte-contes està funcionant molt bé. L’última activitat del trimestre va ser el 14.12.12.

Comissió de l’hort
Està pendent una reunió. També aprofitem aquest moment per a fer una crida a les famílies del Gerbert i que s’engresquin a formar part d’aquesta comissió.

Comissió del blog
S'explica que la intenció de la comissió és repensar i fer més fàcil la comunicació de l'AMPA amb les famílies de l'escola. A la comissió s'hi ha sumat una segona persona, Mònica Prats.

Colònies de sisè
Es comenta que van anar molt bé i van treballar amb els dos grups de sisè tot el tema de les emocions.

Consell d’infants
Es recorda des de l’AMPA,  com en els dos darrers anys, s’ha posat en marxa el Consell d’infants (alumnes de 5è i 6è). Es fan 4/5 reunions l’any. Aquesta última vegada, se’ls va transmetre que dins l’entorn de la crisi actual havien de pensar en activitats sense cost per ajudar a les entitats solidàries del municipi.

Calendari activitats
  • Escola Pares: Gener/Febrer. Per confirmar els detalls.
  • Ciències: Finals de Febrer. Per a confirmar dates concretes.
  • Bricolatge: 13.04.13: Aprofitar aquesta jornada per fer un taller de cupcakes. Per aquesta jornada seria interessant anomenar responsables per a la planificació dels tallers.
  • Gerbert Exprés: Maig. Per a concretar la data exacte.
  • Sant Jordi: Saber si es vol fer alguna cosa per part dels pares, vendre llibres , etc.
  • Festa de 6è: 6 de Juny
  • Festa final de curs: 14 de juny
Comissió revista escola
Es pensa i es debat sobre la possibilitat de fer una revista digital a l’escola i fer participar als nens.

Tema aparcament
Es tornarà a enviar una carta, des de l’AMPA, a les famílies de l’escola per a recordar que aparcar els cotxes de qualsevol manera, en zones prohibides o en 2ª fila, perjudica seriosament la seguretat vial.

Tema LOMCE
Buscar informació d’interès per a conèixer les bases d'aquesta llei i les seves implicacions a l’àmbit de primària.

Propera reunió: dijous 10.01.2013 a les 21.30 h a l'escola.