Acta provisional de la reunió de l'AMPA del Gerbert d'Orlhac de 04/07/13


Hi assisteixen: Jordi Torres, Òscar Boldú, Bet Bàrbara, Vanesa Ballester, Sònia Mas, Mònica Prats, Manel Turon, Anna Fitó i Cristina Méndez.

La reunió comença a les 21.50 h amb l'aprovació, sense esmenes, de l'acta de la reunió anterior.

El segon punt de l'ordre del dia s'inicia amb una exposició d'informacions i resums dels dos darrers Consells Escolars i dels debats que s'hi han dut a terme a càrrec del representant de l'AMPA al Consell.

El debat que es genera a continuació és ampli i se'n recullen les següents aportacions:

Cal disposar de la informació dels temes importants que s'han de debatre en el Consell Escolar amb temps, per poder-ho compartir amb la resta de pares i mares de l'escola, d'una manera semblant a la que poden fer els i les mestres de l'escola en el Claustre.

S'exposen diversos motius i condicionants que han fet que el Claustre de professors i professores de l'escola hagi pres la decisió de no fer colònies, excepte al curs de sisè.

Un altre opinió expressada en aquest debat és la idea de que no s'ha traslladat bé a les famílies la informació sobre que no hi haurà colònies, excepte a sisè, abans d'explicar-ne els motius. L'escola es compromet a enviar informació a les famílies sobre aquesta decisió, tal i com ja va demanar l'AMPA dies enrere.

Hi ha un acord generalitzat en considerar que la discussió no pot ser només sobre si hi ha colònies, o no, perquè no s'avançarà. El sentiment de pèrdua sembla generalitzat, tant entre els i les mestres, com entre les famílies, que entenen que hi ha una disminució de la implicació, segurament, d'ambdues parts, en la comunitat educativa que som. 

S'evidencia un cert desconeixement del projecte de l'escola actual i dels processos d'adaptació que s'estan duent a terme actualment.

Així, es destaca la necessitat de bastir el Consell Escolar com un espai de diàleg entre els diferents sectors que conviuen a l'escola. La proposta passa per centrar quins són els temes que es considera importants per dialogar amb el professorat del centre.

Queda clar també, que hi ha una feina important que l'AMPA ha de fer, que és poder conèixer més directanment l'opinió de les famílies de l'escola, sobre els diversos temes que ens afecten.

L'única via de solució que s'albira és la d'emplaçar-nos a dialogar i a construir escola conjuntament, mestres i famílies, a partir del proper mes de setembre.       

Un altre tema rellevant que queda sobre la taula és la discussió de l'adaptació del Projecte Educatiu del centre que ha de dur a terme el nou equip directiu, però que s'ha d'aprovar per Consell Escolar a principis del proper curs.

Per tant, es comparteix en el marc de la reunió, la revisió del Projecte Educatiu del centre que es va presentar, per part de la direcció, al darrer Consell Escolar. Es proposa de llegir-lo i debatre'l amb calma, donada la importància del document perquè és a partir d'ell, d'on haurien d'emanar els elements més pràctics de funcionament de l'escola.

Arribats a aquest punt del debat, s'acorda que la Junta de l'AMPA sol·liciti una reunió amb la nova direcció del centre per tractar, fonamentalment, sobre el Projecte Educatiu del Centre i sobre les fórmules necessàries que cal redefinir per garantir la particpació de les famílies en el funcionament de l'escola i el manteniment d'un diàleg constructiu entre professorat i famílies.

En el transcurs del debat també s'explicita la necessitat de sumar més famílies que participin en la vida escolar i, d'altra banda, de buscar la manera, a través del nou equip directiu, de que aquestes ganes de sumar arribin al Clautre de professors i professores del centre i que aquest, es predisposi al diàleg.

S'acorda que la propera assemblea de l'AMPA es realitzarà a finals de setembre o començaments d'octubre, després de la reunió amb la nova direcció. Per tant, serà convocada en el seu moment per la Junta actual de l'AMPA.

El punt tercer de l'ordre del dia és el de la presentació de les memòries de l’AMPA del curs 2012/2013, però com que hi ha algunes comissions que encara no han entregat les seves parts corresponents, simplement es decideix informar de quines són les pendents i s'assignen persones que les haurien de redactar.

  • Comissió mixta (Bet Bàrbara)
  • Esports (Cristina Méndez)
  • Hort (Anna Fitó)
  • Coordinadora d'AMPA's (Rosa Escolà)
  • Comissió Groga (Rafa González)
  • Comissió de Festes (Bet Bàrbara)

La comissió del blog/comunicació explica que s'ha replantejat el funcionament del blog (el per a què serveix) i proposa l'obertura, de cara al nou curs, d'algun element de xarxes socials que ajudi a desnvolupar una mica el sentit de comunitat de les families de l'escola.

També es fa saber que tota la informació sobre el tancament econòmic del curs 2012-2013, per part de l'AMPA, es farà a la propera assemblea i s'apunta que serà prioritari pel proper any ampliar la comissió econòmica, tant per la possible ampliació de tasques que té encarregada aquesta comissió, com per la necessària substitució del tresorer de l'AMPA a un curs vista.

Per últim, en l'apartat de precs i preguntes s'apunten dues qüestions:

  1. A l'escola ha arribat un projecte de batucada per a famílies que sembla molt interessant després de l'èxit del'activitat a la festa de final de curs. La direcció ha passat la proposta a la Junta de l'AMPA que valorarà, a la propera assemblea, fins on es pot assumir el projecte.

  1. Els dies 10 i 11 de juliol a les 20 h es faran els grups de discusió sobre participació de les famílies en l'àmbit escolar que s'està realitzant des de la UAB i ene l que l'escola hi col·labora. Qualsevol persona, pare o mare d'un o d'una alumne del Gerbert d'Orlhac, que hi estigui interessada, pot participar-hi.


La reunió acaba a les 23.29 hores.