Tallers de Salut Ambiental

Durant el passat mes d’octubre, els alumnes de quart van realitzar tres tallers de salut ambiental a l’escola, promoguts per la Fundación Vivo Sano. 
 
81 escoles d’arreu d’Espanya ja han participat en aquests tallers. Gerbert d’Orlhac ha estat la primera escola de Catalunya en realitzar-los.
Aquests tallers, impartits de manera voluntària per una mare de l’escola, s’emmarquen en un programa d’educació escolar per sensibilitzar els nens sobre la influència de l’entorn en la nostra salut i afavorir el desenvolupament d’hàbits saludables.


La infància és el període d’aprenentatge en què adquirim la major part dels hàbits que ens acompanyen durant la nostra vida. L’escola és un entorn idoni per adquirir hàbits positius i per millorar la nostra salut i la del planeta. D’altra banda, la població infantil és especialment vulnerable a la influència de l’entorn: els nens i nenes estan més exposats als tòxics i hi són més sensibles, ja que els seus sistemes immunològic estan en ple desenvolupament. Moltes malalties ambientals actuals (asma, al.lèrgies, alteracions del comportament o desequilibris hormonals) es podrien arribar a evitar amb bons hàbits de vida i entorns saludables.


Més informació a:


http://www.saludambientalenlaescuela.org/sites/default/files/dosier_saludambientalescuela2016-17.pdf