El Gerbert va participar en la 19a edició de la Cursa d'Orientació Escolar

Aquest diumenge 19 de març, alumnes de la nostra escola van participar en la 19a edició de la Cursa d'Orientació Escolar. Aquesta cursa, que forma part del programa d'esport escolar, va ser organitzada per l'Ajuntament de Sant Cugat a través de l’Oficina Municipal d’Esports per a Tothom (OMET) i va comptar amb la participació d’uns 500 nens i nenes.

Una cursa d'orientació és una activitat esportiva camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on les persones participants han de passar per uns controls (fites) assenyalats en un mapa i amb un ordre concret, i tot amb el menor temps possible. En aquest cas, el lloc de la cursa va ser el Parc Turó de Can Mates, un dels paratges naturals més espectaculars de la ciutat.

Tan la sortida com l'arribada es van fer al pati de la escola de Can Mates. Cada equip format per una o dues persones disposava d’un mapa de la zona on s’assenyalaven les diferents fites i  l’ordre de recerca de les mateixes. La distància que havien de fer els participants depenia de la categoria, oscil·lant entre els 1.200 metres a la categoria dels prebenjamins a 3.100 metres del juvenils i populars.

El Gerbert d’Orlhac amb una representació de 42 nens i nenes va ser la segona escola en nombre de participants. La major part dels nens van ser de primer i segon, és a dir, de  la categoria prebenjamina. Aquesta categoria estava fora de competició i molts del nens i nenes van anar acompanyats d’un adult. Tretze infants van participar en la categoria benjamí i un en la d’aleví. 

La comissió d’esports de l’Ampa amb l’objectiu de familiaritzar els nens participants en les particularitats de les curses d’orientació i per a aquells que no poguessin desplaçar-se a l’entrenament organitzat per l’Omet, va dur a terme un entrenament, obert a tothom, dins del recinte de l’escola i va acompanyar els nens i nenes durant el dia del esdeveniment.

Va ser una jornada molt distreta, gaudida per tothom que hi va assistir, ja fos com a participant o com a espectador, i el temps va acompanyar en tot moment. De ben segur que més d’un dels petits esportistes participants va viure l’activitat com una gran aventura a la recerca de les fites com si fossin petits tresors.

Des del Gerbert d’Orlhac volem agrair la participació de tots els que vau anar-hi i vau pintar de blau la nostra representació. Us esperem en propers esdeveniments.