Què és la Llei Aragonès i com afecta a l'educació dels nostres fills?


El Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones - popularment conegut com a Llei Aragonès- és una mesura impulsada per ERC que obre la porta a una de les més grans externalitzacions de la majoria de serveis educatius, sanitaris i socials.
Aquesta llei estableix un marc jurídic idoni perquè siguin les empreses privades qui gestionin i prestin els serveis públics vinculats directament a garantir drets fonamentals.
En el cas de les escoles públiques, serveis com el menjador escolar, o les activitats extraescolars i de lleure, se sotmetran al règim de contractació pública. Als concursos que convocarà l’administració pública s’hi podran presentar tot tipus d’empreses que es veuran obligades a competir entre elles per presentar l’oferta més econòmica, fet que, segons la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC), pot portar a la degradació de la qualitat dels serveis, ja que es prestarien amb materials de pitjor qualitat i amb plantilles cada vegada més precaritzades.
Sota aquest paraigua les AFA ja no podrem triar lliurement qui presta aquests serveis sinó que haurem de pagar a una empresa privada concreta que es quedarà aquest servei en règim de monopoli sense que hi hagi una política pública que els acompanyi.
Des de fa un temps ençà, sindicats, organitzacions i moviments socials del sector social, de l’educació i la salut i d’altres serveis públics, sumen esforços per aturar la tramitació de la Llei Aragonès amb què la Generalitat pretenia prescindir de les AFA.
Trobareu més informació aquí: