8M DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Hola famílies!

Ens adrecem a vosaltres per presentar-vos una nova proposta de gènere que ha sorgit de les Escoles Coeducatives (Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feministes de les AFAS de les 12 escoles públiques de Sant Cugat del Vallès), treballem de manera conjunta i coordinada per promoure que les escoles públiques integrin la perspectiva de gènere i la coeducació.

El perquè de la campanya?

L’autoimatge, i per tant, autoestima, que tenen infants i joves, ve molt condicionada per les imatges i missatges que reben tant des dels mitjans de  comunicació, la publicitat, les pel·lícules i dibuixos animats, les xarxes socials, i la resta de la societat en general. (Per posar solament un estudi com a  exemple, l’últim informe de l’Observatori 01-17 BCN, vides i drets de la   infància i l’adolescència a la ciutat, el 27% dels nens i nenes entre 10 i 12 anys expressava malestar i un 44% dels adolescents no es mostraven satisfets)

Per tant, és un problema greu que estan patint molts infants i joves, i que s’agreuja amb la hipersexualització, present en tots aquests missatges i imatges.

A la nostra escola tenim la gran sort de ser una comissió mixta, la nostra comissió està formada per  família i docent de l'escola. Durant el curs duran a terme diferents activitats del projecte COS I FICCIÓ!

Per això us adjuntem informació sobre aquest meravellós projecte, perquè la coeducació és cosa de TOTS/ES!

Informació.pdf

Us deixem l’enllaç del Diari Ara criatures el qual s’ha fet ressó de la  proposta.

https://criatures.ara.cat/infancia/ensenyar-aprendre-estimar-propi-cos_130_3868576.html

BONA DIADA DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA!


Comissió de Gènere