Recomenacions de llibres

Hola famílies!

Ahir vam celebrar el Dia Internacional de la Dona, una data que commemora la lluita per la participació de la dona en la societat en igualtat amb els homes. És un bon moment per reflexionar sobre els avenços aconseguits, tot allò que encara cal millorar i recordar les dones que han aconseguit canviar la història.

L'educació en el respecte i la tolerància ha de començar de ben petits/petites. Des de l'AFI us volem recomanar un recull de llibres i contes que parlen de dones que són referents i d'altres que volen fer grans coses. Lectures per rebutjar el sexisme i trencar estereotips. Esperem que els gaudiu en família!

Aquest és el llistat de llibres:


Les princeses també es tiran pets 

El llibre secret de les princeses que també es tiren pets


Aquests dos llibres juguen a donar la volta als personatges, als contes tradicionals de tota la vida. Ni les princeses són tan exquisides i primmirades (se’ls hi escapen els pets, com a totes!) ni les bruixes són tan dolentes com els contes ens expliquen…


Contes de bona nit per a nenes rebels


“Hi havia una vegada una princesa… Una princesa? No! Hi havia una vegada cent dones que van canviar el món.”

Història de dones REALS que han ajudat a canviar el món, en format de contes breus. Històries d’esportistes,de pirates, d’astronautes… Històries a compartir per créixer sabent que poden ser tot allò que imaginin ser


Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?




La història de la Carlota, una princesa que n'està farta de ser la "típica princesa". Ella vol empaitar dracs, vol cercar tresors i caçar papallones... Vol fer la volta al món en globus i fer volar avions de paper.

La Carlota es fa preguntes trencant les expectatives i estereotips! Moltes d'aquestes preguntes les podeu compartir amb les vostres filles i fills, descobrint com n'és d'important ser fidel al que som, al que sentim i al que ens fa vibrar.

Hem de créixer lliures i sense por a preguntar, a qüestionar i a ser nosaltres mateixes!


Que no t'expliquin contes



La Natza Farré dóna un gir de 180º als contes i les històries tradicionals, als rols i estereotips que hi trobem… i plantegen preguntes i una visió ben crítica a la mirada (sobretot de gènere) que projectem al món, al nostre dia a dia.


Canviar d’ulleres, canviar la forma de mirar les històries de tota la vida… això és el que ens aporta aquesta història que enllaça personatges i contes infantils. 


Una vegada ( i un altre ) hi havia




Desmunta i fa una radiografia diferent i divertida dels principals personatges de contes i històries infantils, capgirant i empoderant principalment als personatges femenins.


Les bruixes a vegades no són tan bruixes, i les princeses són més valentes, divertides i fortes del que els contes ens han explicat.


Presentat en format d’enciclopèdia, convida a fer lectures curtes i divertides dels personatges que els petits escullin, descobrint-hi els detalls més curiosos!



Bonitas




Bonitas un llibre replet de frases que responen a l'estereotip de noies boniques, noies que es mouen amb elegància, que tenen el pèl sempre arreglat, que van sempre perfectes.... Però aquí les frases van acompanyades d'oportunes il·lustracions que destrossen per complet l'estereotip. Imatges noves, que doten d'un nou significat conceptes com el de perfecció, elegància o estil.



Jane Goodall, la millor amiga dels ximpanzés i de la natura





Llibre que explica la vida de la Jane Goodall, història de plena de reptes i adversitats que va superant pas a pas fins a aconseguir el que ella més volia, viure amb els ximpanés.

D'aquesta editorial hi ha més històries de grans dones que van aconseguir allò que es van proposar.




Esperem que us agradin aquests contes i gaudiu de la lectura amb les vostres filles i fills.
Fins Aviat.

AFI