La revolució de les joguines





Famílies Gerbertines!!!!

Arriben festes d’amor, compartir i família però també de consum. I el consum, amigues i amics, és una eina molt potent. En molts sentits. 

És una època d’aparadors, de desitjos, de catàlegs plens de propostes i d’il·lusió. 

Ja sabem que les criatures utilitzen el joc per aprendre, utilitzen les joguines per experimentar, per imitar, per descobrir… les joguines són una eina imprescindible que enriqueix i acompanya el seu creixement. 

I toca, un any més, reivindicar que les joguines són això, joguines per a qualsevol infant. Sembla senzill, oi? Però malauradament seguim veient catàlegs rosa i catàlegs blaus. Seguim veient com les campanyes publicitàries dirigeixen a les nenes a joguines relacionades amb les tasques de cura i als nens a les aventures, les nenes a les manualitats, els nens als vehicles amb rodes… les nenes imaginant com es converteixen en fades, ballarines i princeses i els nens en astronautes, cavallers i científics.  

El joc, desgraciadament, és un reflex de la nostra societat. Si ve cal seguir fent passos per canviar la societat i apropar-nos al món que volem, aconseguir unes joguines lliures de patriarcat i masclisme podem fer que el demà ja sigui més aprop del món que somniem i sabem possible. 

Juntes podem aconseguir-ho! Juguem totes lliures! i fem del joc una eina de lluita i canvi!

17 de novembre, després de l'escola, a partir de les 16:15h al turó de la creu. 

Animeu-vos i construiu cartells reivindicatius!

Idees d’exemple per als cartells que pugueu fer (idees noves benvingudes!): 

- Tots som cuinetes

- Els nens també som fades!

- Les nenes també som astronautes! 

- Molts estereotips poca diversió

- No ens miris, uneix-te!

- Ni Rosa ni blau, qui ens separi es un babau!

- Som el que juguem!

- Amb els nostres drets no s'hi juga

 

Esperem trobar-nos totes!!