Iniciativa conjunta de 9 escoles per aconseguir ombres als patis

 Estimades famílies, 

El canvi climàtic en aquests moments és inqüestionable, una realitat amb la qual convivim i que el curs passat ja vam patir totes. Un tema derivat d'aquest increment de les temperatures va ser el lògic increment d'aquestes a les aules de la nostra escola, un tema que des de l´AFI ens preocupa i portem ja des de l'any passat treballant en diverses vies. 

Aquest curs, des de fa unes setmanes s'ha creat un grup de treball de diverses escoles públiques de Sant Cugat: 
Gerbert d'Orhlac , Joan Maragall, Ciutat d'Alba, Collserola, Ferran i Clua, La Floresta, l'Olivera, Pi del Xandri i Turó de Can Mates.

Entre totes les escoles hem creat un informe per a donar a conèixer la realitat de cascuna vers a aquesta problemàtica, fonamentalment focalitzant-ho en crear espais de protecció d'ombres pels nostres filles i fills als patis. 

El grup de treball l'hem anomenat "Ombres per les escoles". Amb aquest projecte el que volem és posar en coneixement de la comunitat educativa, política i social de Sant Cugat la situació de les escoles vers aquesta problemàtica, oferint i plantejant propostes per a atacar aquest tema, ja que des de l'Ajuntament no hi ha plantejada cap solució i la situació ja va ser crítica l'any passat i aquest any tot indica que no serà gaire millor.


Ara mateix hem presentat l'informe a les direccions de les escoles. El següent pas és presentar-ho a les diverses forces polítiques representades al nostre consistori. Però no ens aturem aquí, sinó que igualment el presentem a mitjans de comunicació, Generalitat , síndic de greuges, etc..., 

AQUI podeu descarregar l'informe elaborat. 

I ara més que mai necessitem estar juntes tota la comunitat educativa, famílies, i agents socials per tal d'assegurar el benestar de les nostres filles i fills. 

Ben aviat estem plantejant de fer mobilitzacions si fos necessari, no ens aturarem fins que aconseguim el nostre objectiu, instal·lar ombres als patis de les nostres escoles per tal d'assegurar el benestar dels nostres infants. 




Us informem!!